Komisk baklengs ødela ikke Chelsea-festen

Vant lett i Slovakia.

NESTEN SELVMÅL: Branislav Ivanovic holdt på å score et selvmål med kinnet, men Tomas Oravec rakk fram og dyttet den over mållinja.  Foto: JOE KLAMAR/AFP
NESTEN SELVMÅL: Branislav Ivanovic holdt på å score et selvmål med kinnet, men Tomas Oravec rakk fram og dyttet den over mållinja. Foto: JOE KLAMAR/AFPVis mer

|||(Dagbladet): Zilina - Chelsea 1-4.

De regjerende seriemesterne fra London har tidvis lekt med motstanderne i Premier League denne sesongen. Slovakiske Zilina ble selvfølgelig ingen målestokk i Champions League.

Det er lenge siden Chelsea har hatt det så enkelt på en fotballbane - de gjorde som de ville.

Branislav Ivanovic var nær ved å score et morsomt selvmål, men en Zilina-spiller nådde fram og tuppet den over linja. Så da slipper Chelsea-backen å bli stående med den i historiebøkene - og mesteparten av skylde for målet må Petr Cech ta.

Uten at det betyr noe i kveld.

- Førsteomgangen var fantastisk. Vi spilte veldig bra kontringsfotball og skapte mange sjanser. Etter pause hadde vi god kontroll, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti til Sky Sports 2.

Målkåte I helga scoret Scott Parker et sjelden mål på Chelsea. Før det hadde blåtrøyene spilt 669 Premier League-minutter uten baklengs, det forrige kom mot Tottenham 17. april. I denne perioden hadde Carlo Ancelottis menn en målforskjell på 35-0 - noe som var ny rekord.

Og selv med Didier Drogba suspendert (utvist mot Inter forrige sesong), fortsatte målfesten for Chelsea mot Zilina.

Det tok bare 13 minutter før Michael Essien scoret det første. Nicolas Anelka slo en bredside ut til ham, og Essien puttet med en bredside.

NY MÅLFEST: Chelsea fortsetter å score på bestilling. Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS
NY MÅLFEST: Chelsea fortsetter å score på bestilling. Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS Vis mer

11 minutter seinere var det Anelkas tur. Han ble spilt gjennom av Florent Malouda og skjøt under keeper fra skrått hold.

Rett etterpå headet John Terry en corner i tverrliggeren, og Anelka scoret ett av verdens enkleste mål fra en halv meter på returen.

Komisk redusering Chelsea tok det litt slækkere etter dette, med visshet om at disse tre poengene for lengst var på vei til London.

Bare tre minutter etter hvilen tråkket Daniel Sturridge på den punkterte spenningsballongen med begge beina. Han ble spilt gjennom av Yossi Benayoun og scoret enkelt alene med keeper.

- Jeg har drømt om dette siden jeg var en liten guttunge. Det er deilig å ha scoret i Champions League, og forhåpentligvis er det flere i vente, sier Sturridge til Sky Sports 2.

Derfor var det ikke snakk om kunstig spenning engang, da Zilina reduserte etter 55 minutter. Men komisk var det.

Petr Cech feilberegnet et innlegg og ballen gikk i kinnet til Branislav Ivanovic og rullet mot mål. Tomas Oravec stormet fram og fikk tuppet til kula før den var over mållinja.