Komisk mål ga Ull/Kisa luke i toppen

- Det er en gedigen tabbe. Se video.

(Dagbladet): Ullensaker/Kisa-Sarpsborg 08 2-1 (1-0)

Ullensaker/Kisa har imponert mange i årets førstedivisjon, og ledet førstedivisjon med et poeng ned til Sarpsborg 08 på tabellen før møtet mellom lagene i dag. Etter 81 spilte minutter var stillingen 1-1 i toppkampen, men da skjedde det noe helt spesielt på UKI Arena.

Haraldur Björnsson i Sarpsborg 08-buret holdt ballen trygt i hendene etter et Ull/Kisa-angrep. Da keeperen skulle sparke ut ballen stod Steevan Dos Santos rett foran sisteskansen med ryggen til. Ballen traff Ull/Kisa spilleren i ryggen, og spratt i mål.

- Jeg kan ikke se at Dos Santos gjør noe feil der. Det er en gedigen tabbe av Björnsson, sa ekspertkommentator Thomas Berntsen om episoden.

Klar personlig feil
Av videoen kan du se at Dos Santos irriterte på seg Sarpsborg-keeper Haraldur Björnsson i forkant av målet.

Sisteskansen svarte da med å klinke ballen i ryggen på Ull/Kisa-spissen for å markere at han står i veien med vilje.

- Det er en klar personlig feil av Haraldur (Björnsson) som velger å ta utspillet i den situasjonen. Han burde flyttet seg til siden eller ventet. Eller for å gjøre det enkelt: Han kunne gjort alt annerledes enn det han gjorde. Nå blir det ikke særlig moro å ta sommerferie, og jeg regner med at tre-fire dager går med til å nullstille seg, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen til sa.no.

Protesterte vilt Björnsson protesterte vilt etter at målet ble godkjent, men dommeren mente nok at Dos Santos stod helt stille da utspillet fra keeperen kom. Målet vil nok bli en stor snakkis etter kampen.

Målet kan minne om episoden da Sander Westerveld skjøt i ryggen på Don Hutchinson under oppgjøret mellom Liverpool og Everton i 2000. Episoden kan du se her.

Sarpsborg 08 gikk på sitt andre tap for sesongen, og ligger på andreplass i divisjonen, fire poeng bak Ull/Kisa.