Komisk mål sikret Liverpool-seier i Indonesia

Coutinho var både god og heldig.

 HELDIG:   Philippe Coutinho har vært en åpenbaring etter han ble klar for Liverpool i januar. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
HELDIG: Philippe Coutinho har vært en åpenbaring etter han ble klar for Liverpool i januar. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer

•Indonesia XI - Liverpool - 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Et fullsatt stadion i Indonesia hadde sett fram til et fyrverkeri av en fotballkamp. Liverpool er i full gang med sesongoppkjøringen i Asia.

Philipe Coutinho sikret fansen ikke gikk skuffet hjem.

21-åringen, som kom fra Inter i januar, har virkelig blitt The Kops nye yndling på kort tid. Fansen har skreket etter en boksåpner i flere år, og den rollen har den lille magikeren greid å innfri.

I dagens kamp viste 21-åringen at han også kan bruke motspillerne som rundingsbøyer.  Han  var både arkitekt og målscorer av kampens første mål. Målet var av den komiske sorten. 

Brasilianeren hadde ballen på hjørnet av sekstenmeteren og  forsøkte å vippe ballen inn i feltet. Men ballen gikk via to motspillere, i skuldra til 21-åringen og gjennom forsvaret. Coutinho takket, bukket og pirket ballen forbi Indonesias keeper.

Det ble ingen fartsfylt affære i Asia. Liverpool byttet et drøss av spillere, og virker fornøyde med et behagelig tempo på kampen.  Fire minutter før slutt fastsatte Raheem Sterling sluttresultatet til 2-0. Jordon Ibe punkterte hele forsvaret til det sammensatte laget før han pirket ballen til Sterling. Lynvingen fikk en enkel jobb på åpent mål.

PS. Tidligere i dag fikk David Moyes sin første seier som United-manager.