ENKEL SEIER: Selv om Liverpool ikke var helt på topp spillemessig, var det en enkel seier over Southampton. Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
ENKEL SEIER: Selv om Liverpool ikke var helt på topp spillemessig, var det en enkel seier over Southampton. Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Komisk selvmål da Shaqiri storspilte mot gamletreneren

Seks strake seire for Liverpool. Manchester United med poengtap mot Wolverhampton.

Liverpool - Southampton 3-0 (3-0) og Manchester United - Wolves 1-1 (1-0)

Mohamed Elyounoussi (24) skadet seg på trening og var derfor ikke med til Anfield i kveld. Men det var en annen sommersignering som presenterte seg.

I sommer hentet de røde Xherdan Shaqiri (26), som fikk sin første ligakamp fra start. Det var også sveitseren som var involvert i den første scoringen som var et komisk selvmål.

Joël Matip doblet ledelsen og Mohamed Salah pirket inn en scoring like før hvilen. Dermed står Liverpool med seks seire på de første seks kampene i Premier League.

- Jeg syns vi var gode. I den første omgangen ga vi bort for mange sjanser defensivt. Totalt sett var det en solid forestilling og en fin seier og vi visste det ville bli vanskelig, sier Jordan Henderson ifølge BBC etter kampen.

- Kanskje vi kunne hatt en eller to scoringer til, men det vi ønsket i dag var tre poeng, sier han videre.

Pangstart

Allerede etter ti minutter tok Liverpool ledelsen.

Shaqiri trakk seg inn i boksen og avsluttet fra skrått hold, da ballen gikk via Shane Long og rett i beina på forsvarer Wesley Hoedt, som ikke klarte å stokke dem. Dermed trillet ballen over streken bak keeper Alex McCarthy.

Ifølge statistikk byrået Opta var det første gang siden desember 2013 at en Saints-spiller scorer selvmål.

Det hører med til historien at det var Southampton-manager Mark Hughes som hentet Shaqiri til England i 2015, da waliseren ledet Stoke. En spesiell takk for sist der med andre ord.

Snaut ti minutter seinere lå ballen nok en gang i målet bak McCarthy, denne gangen signert Joël Matip, som også startet sin første ligakamp for sesongen. Midtstopperen raget høyest på en corner og stanget ballen i vinkelen.

SCORET: Fred fikk sin første ligascoring. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
SCORET: Fred fikk sin første ligascoring. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

Mohamed Salah har ikke vært like giftig denne sesongen som den forrige, og derfor har det blitt stilt spørsmål ved formen hans. I dag sleit egypteren også med å få ballen i mål, helt til Shaqiri hamret et frispark i tverrliggeren som Salah enkelt kunne dytte over målstreken.

Salah fikk også en scoring annullert for offside like før slutt.

Shaqirir ble byttet ut i pausen etter en meget god omgang. Et skår i gleden for Liverpool er at Virgil van Dijk gikk ut med skade mot gamleklubben tidlig i andre omgang.

Poengtap for United

Manchester United-keeper David de Gea måtte i aksjon to ganger tidlig i kampen for å hindre baklengsmål mot Wolverhampton. Spanjolen viste nok en gang hvor viktig han er.

I stedet var det Manchester United som tok ledelsen. Fred ble spilt nydelig fri av Paul Pogba og sendte ballen i mål fra rundt 16-meter. Det var brasilianerens første ligascoring for de rødkledde.

Men tidlig i andre omgang ble de Gea omsider overlistet. Wolves rullet fint opp på kanten, og ballen ble spilt ut til João Moutinho som sendte ballen i vinkelen.

Dermed er Manchester United åtte poeng bak ligaleder Liverpool etter seks spilte kamper.

Før kampen fikk Manchester United en gledelig nyhet, for Sir Alex Ferguson var tilbake på Old Trafford for første gang siden hjerneblødningen. Det kan du lese mer om her: