Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Komisk selvmål senket Bolton

Blackburn rykket fra i bunnstriden.

KOMIKVELD: Jussi Jääskeläinen ga Sam Ricketts så hatten passet etter at sistnevnte styrte ballen i tomt nett.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
KOMIKVELD: Jussi Jääskeläinen ga Sam Ricketts så hatten passet etter at sistnevnte styrte ballen i tomt nett.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

|||(Dagbladet): Bolton - Blackburn 0-2.

Lancashire-derbyet mellom Sam Allardyces forhenværende og nåværende arbeidsgiver ser på papiret nokså grått og kjedelig ut, men dagens oppgjør mellom Bolton og Blackburn hadde så definitivt et komisk element i seg.

Selvmålet til Sam Ricketts etter 73 minutter var et kroneksempel på fullstendig kommunikasjonssvikt mellom stopper og keeper. Ricketts så ikke ut til å ense at Jussi Jääskeläinen ropte og gestikulerte da han rykket ut fra streken for å avverge en langpasning, og satte hodet på ballen i den tro at finnen befant seg på streken.

Det gjorde han i aller høyeste grad ikke, og ballen havnet i eget nett til 0-2.

Kremkontring

Der seiersmålet var en vederstyggelighet, var Blackburns første scoring en perle av en kontring.

Keeper Paul Robinson satte spillet hurtig i gang og fant Franco Di Santo med en presis avlevering. Den unge leiesoldaten satte fart framover mot 16 meteren og spilte ballen videre til en feilvendt El Hadji Diouf.

Bakfra kom David Dunn stormende på et helhjertet 90 meters løp inn i boksen. Det så Diouf i øyekroken og dyttet ballen ut til Dunn, som på direkten bøyde ballen opp i motsatt vinkel.

Uten en hjerteoperert Allardyce på sidelinja tok Blackburn en meget viktig seier i nedrykksstriden og opparbeidet seg en fem poeng stor luke til nettopp Bolton, som ligger på den utsatte 18.-plassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media