«Komiske Vidar» legger seg flat etter tiraden mot linjemannen

Mobbes av Kvisvik og Karadas på sms.

||| (Dagbladet): Vidar Riseth framsto som «Komiske Vidar» da han på gårsdagens FotballXtra skjelte ut linjemannen for det han mente var en soleklar offside - uvitende om at det var han selv som bommet grovt.

- For det første må linjedommerne klare å komme seg på linje når de bare har en halvdel å bevege seg på. Jeg rykker ut og det gjør de andre også. Det er soleklar offside. Det er vanskelig å se det på TV-bildene, men jeg har aldri vært så sikker i hele mitt liv. Når linjedommeren ikke klarer å komme seg fram på siden må man spekulere i hva som skjer, freste Kongsvinger-stopperen til TV 2.

Programleder Øyvind Alsaker og ekspert Bengt Eriksen analyserte situasjonen i studio, og konkluderte greit med at stoppermakker Da Cruz opphevet offsiden, og at Tor Hogne Aarøys 2-1-mål derfor var i sin skjønneste orden. 

- Riseth må ha fått sola midt i øynene, fleipet Eriksen.

- Det var pinlig
I dag er tonen langt mer dempet fra veteranen. Han gir en uforbeholden unnskyldningen til linjemannen og resten av dommerteamet, og lover at han nå har lært leksa si.

- Det var pinlig, for å si det rett ut. Neste gang skal jeg se TV-bildene skikkelig før jeg uttaler meg og er så sikker i min sak. Jeg legger meg helt flat og beklager overfor dommerne. Det skal ikke komme flere slike utbrudd fra meg i år, sier Riseth til Dagbladet.

38-åringen sier TV-bildene han fikk tilgang på rett etter kampen var fra en annen kameravinkel enn det som ble vist på FotballXtra, og at han derfor ikke så hele backrekka.

- Bildene jeg så var fra motsatt ende. Da så det ut som to meter offside. Men fra den andre sida ser jeg jo at den andre stopperen vår lå bak meg. I tillegg sa jeg i intervjuet at «det kan hende jeg tar feil», men det ble klippet bort. Da ser det litt verre ut.

Men Riseth tåler uansett godt at folk nå har det morsomt på hans bekostning. Etter innslaget på FotballXtra tikket det inn flere tekstmeldinger, deriblant fra Raymond Kvisvik og Azar Karadas.

Karadas minnet Riseth om at det faktisk er fire spillere i backrekka, og at det kunne vært offside om bare regelen hadde vært annerledes. Kvisvik var inne på samme spor.

IKKE OFFSIDE: I det pasningen slås (helt nederst i bildet) opphever Kongsvinger-stopperen (innfelt, så vidt synlig bak Aarøy i hvit drakt) offsiden. Foto: TV 2
IKKE OFFSIDE: I det pasningen slås (helt nederst i bildet) opphever Kongsvinger-stopperen (innfelt, så vidt synlig bak Aarøy i hvit drakt) offsiden. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg skreiv tilbake: «Jeg er kun 38 år og har ikke lært meg at det er fire spillere i backrekka». Det var mange som køddet med meg, og det fortjente jeg også. Det ble selvsagt dumt det der, men uansett om det var offside eller ikke skal jeg ikke gå ut og kjefte sånn mot dommeren. Det var nok også en konsekvens av skuffelse over å ha tapt fire kamper på rad, sier Riseth.

Viktig bunnoppgjør
Sammen med opprykkskollega Hønefoss ligger Kongsvinger helt sist med null poeng, og neste helg møtes de til et skikkelige dumpeoppgjør på Aka Arena.

Det er en kamp ingen har råd til å tape. Eller mer presist: En kamp ingen har råd til å ikke vinne.

- Satt på spissen er uavgjort for dårlig for begge. Én av oss må ha tre poeng. Det blir utrolig spennende, sier Riseth.

Selv bekler han rollen som spillende markedssjef i klubben, og han legger ikke skjul på at rollen er krevende. Men han er ikke enig med dem som sier at jobben som spiller og markedssjef ikke lar seg kombinere.

- Det går greit. Kroppslig har jeg vært heldig og ikke hatt mye skader, men jeg kjenner at jeg begynner å bli gammel. Jeg skal ikke legge skjul på det. Det tar litt lenger tid å restituere seg, men jeg skal ikke klage på det. Det blir for lettvint, mener han.

KOMISKE ALI: Iraks informasjonsminister ble kjent over hele verden etter invasjonen av Irak i 2003. Han nektet for eksempel for at amerikanske stridsvogner hadde tatt seg inn i Bagdad - selv om alle andre kunne se at det ikke var riktig. Foto:  EPA PHOTO
KOMISKE ALI: Iraks informasjonsminister ble kjent over hele verden etter invasjonen av Irak i 2003. Han nektet for eksempel for at amerikanske stridsvogner hadde tatt seg inn i Bagdad - selv om alle andre kunne se at det ikke var riktig. Foto: EPA PHOTO Vis mer