Komlan: - Slå Brann for meg

Men da må Godset snu skrekkstatistikken.

• Følg Strømsgodset - Brann direkte på Dagbladet.no fra kl.19!

(Dagbladet.no): Komlan Amewou ble fraktet vekk med ambulanse da Strømsgodset slo ut Viking av cupen onsdag.

Det så et øyeblikk veldig dramatisk ut etter duellen der tre spillere ble liggende, men Amewou slapp med skrekken og kom fra hendelsen uten store skader.

Hjernerystelsen holder ham imidlertid borte fra banen når Strømsgodset får besøk av Brann i ettermiddag, og fra tilskuerplass har 24-åringen en klar oppfordring til medspillerne:

- Jeg kommer til å støtte laget fra tribunen, og jeg vil at de skal slå Brann for meg, sier Amewou til Drammens Tidende.

Komlan mistet bevisstheten i et halv minutt, og både tungen og store mengder blod blokkerte luftveiene da han lå livløs på Marienlyst-gresset. Takket være rask behandling av legene på kampen gikk det heldigvis bedre enn man kunne frykte.

- Det eneste jeg husker er at jeg våknet opp på sykehuset etterpå. Det var veldig farlig, og jeg hadde flaks.

Stygg statistikk mot Brann

DRAMA: Spillere og ledere var veldig bekymret da Komlan Amewou ble liggende livløs etter en duell i cupkampen mot Viking. Men Amewou er på beina igjen, og maner medspillerne til kamp mot Brann. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
DRAMA: Spillere og ledere var veldig bekymret da Komlan Amewou ble liggende livløs etter en duell i cupkampen mot Viking. Men Amewou er på beina igjen, og maner medspillerne til kamp mot Brann. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Strømsgodset-spillerne må imidlertid snu en stygg statistikk dersom de skal klare å gi Amewou en hyggelig opplevelse på tribunen i kveld.

Sist Strømsgodset slo Brann i Drammen var i 1974, og siste seier i det hele tatt kom for 10 kamper siden og for 10 år siden.

Men Brann har samtidig slitt noe etter Torstein Helstads avreise til Frankrike, og avslutter en uke med mye turbulens etter at assistenttrener Espen Steffensen fikk sparken mot treneren og spillernes vilje.

- Nå må vi sette klubben over enkeltindividet. Brann har klart å skape en kultur for å stå sammen i motgang, og det må vi makte nå også. Men vi lever av å vinne fotballkamper, og må gjøre grep for å komme på vinnersporet igjen, sier Brann-leder Bjørn Dahl til klubbens hjemmesider.

Stiller med de beste

Derfor sparer heller ikke Mons Ivar Mjelde noen spillere til mesterligakvalifiseringen mot Marseille til uka, og stiller det beste laget han kan stable på beina på Marienlyst.

- I forhold til målsetningene våre, er Marseille det soleklart viktigste nå. Men jeg stiller med det laget jeg mener er det beste mot Strømsgodset. Jeg tenker ikke på å spare spillere med mindre de er skadet eller har andre skavanker, sier Mjelde til Brann.no.

Armann Björnsson sendte Brann videre i Europa mot Ventspils tidligere i uken, og i dag får han sjansen i midtforsvaret.

TURBULENT: Assistenttrener Espen Steffensen (her bak Mons Ivar Mjelde), fikk sparken, og Brann-treneren måtte en stund fokusere på noe annet enn akkurat fotballen. I kveld handler det bare om Godset i Drammen. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
TURBULENT: Assistenttrener Espen Steffensen (her bak Mons Ivar Mjelde), fikk sparken, og Brann-treneren måtte en stund fokusere på noe annet enn akkurat fotballen. I kveld handler det bare om Godset i Drammen. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg er klar og gleder meg. De trenger poeng og vi trenger poeng, men vi må jobbe steinhardt, sier Björnsson.

Brann ligger på sjetteplass før kveldens oppgjør, fire poeng foran Strømsgodset som er nummer elleve i Tippeligaen.

Komlan: - Slå Brann for meg