Kommentar: Petter er så flink på TV, at han velger å gå for Norge igjen

Den evnen frister Petter til å komme tilbake på landslaget allerede til vinteren.

SVÆRT GOD UNDERHOLDER:  Petter overbeviste som TV-vert allerede på Beitostølen i 2009. Her har han godt grep på daværende landslagstrener Morten Å. Djupvik og kompisene Eldar Rønning og Odd Bjørn Hjelmeset. FOTO::Arnt E. Folvik/Dagbladet.
SVÆRT GOD UNDERHOLDER: Petter overbeviste som TV-vert allerede på Beitostølen i 2009. Her har han godt grep på daværende landslagstrener Morten Å. Djupvik og kompisene Eldar Rønning og Odd Bjørn Hjelmeset. FOTO::Arnt E. Folvik/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED et spontant kyss på Senkveld og en kløktig kalkulert lansering av en egen nettbasert TV-kanal, har Petter Northug overtatt scenen midt i de nye møtene med Skiforbundet for å lirke på plass enda en leiekontrakt som representasjonsløper. Petter trives der, og det er lett å trives med ham både på scenen og i sporet.

Men all denne sjarmen forandrer ikke saken. Når Northug sannsynligvis går for Norge igjen i verdenscupen til vinteren, kan det bare skje på Skiforbundets premisser.

Petter må altså undertegne den landslagsavtalen han forlengst er blitt forelagt og være Skiforbundets mann gjennom hele vintersesongen. Det er prisen for å erobre et nytt nettmarked med et overraskende produkt.

UTENFOR denne avtalen kan han gjøre som han vil, og han gjør det riktig godt.

Det siste er helt naturlig for de som husker Petters gjennombrudd som talkshow-vert på Beitostølen for snart seks år siden. Der parodierte han TV2-veteranen Nils Gunnar Lie i samtale med trener Morten Djupvik og lagkameratene Eldar Rønning og Odd Bjørn Hjelmeset ; eller mer presist: Petter leverte sin versjon av komikeren Kristian Valens svært jobbtrøtte utgave av en God Morgen-vert som definitivt hadde kosepratet for mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.