Kommentarene sjokkerer: - Latterlig

Milliardæren Alan Sugar har høstet sterk kritikk etter sine kommentarer om dekningen av fotball-EM for kvinner. Nå svarer Arsenal-legenden Ian Wright.

SLAKTES: Lord Alan Sugar får høre det etter kommentarene på Twitter. Foto: Artur Widak / Shutterstock / NTB
SLAKTES: Lord Alan Sugar får høre det etter kommentarene på Twitter. Foto: Artur Widak / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Lord Alan Sugar er en av Storbritannias rikeste menn. 75-åringen eide storklubben Tottenham Hotspur i et tiår, og var en lite populær figur blant fansen.

Milliardæren er heller ingen fremmed for kontroverser. Hans siste kommentarer om dekningen av fotball-EM for kvinner har satt sinnene i kok.

I en tweet datert 9. juli etterlyser han flere mannlige skikkelser i TV-sendingene.

- Jeg ser på kvinnefotballen og merker meg at ALLE kommentatorene er kvinner. Jeg noterer meg også at når herrefotball er på, så er det en symbolsk kvinnelig kommentator for å redde baken til kringkastingsselskapet. Burde jeg klage på at det burde være en mannlig kommentator i kvinnefotballen? skrev han.

REAGERER: Gabby Logan er en av mange som har svart Alan Sugar. Foto: Mike Egerton / PA / NTB
REAGERER: Gabby Logan er en av mange som har svart Alan Sugar. Foto: Mike Egerton / PA / NTB Vis mer

Slaktes

En rekke TV-profiler har reagert på kommentarene.

Under sendingen av England - Norge, sendte BBC-vert Robyn Cowen et stikk Sugars vei. I studio hadde de nemlig med seg Arsenal-trener Jonas Eidevall - en mann. Etter at Eidevall hadde dukket opp på skjermen, sa Cowen følgende:

- Det var fine bilder av vår studiogjest, Jonas Eidevall, som er en av våre symbolske menn. God kveld til deg, Lord Sugar.

Cowens kollega, Gabby Logan, svarte også 75-åringen.

- Vi har masse menn som jobber med turneringen, Lord Sugar. Ikke vær redd, du blir ikke utrydda, skrev hun direkte tilbake på Twitter.

I STUDIO: Jonas Eidevall har bidratt i studio for BBC under EM. Foto: John Walton / PA / NTB
I STUDIO: Jonas Eidevall har bidratt i studio for BBC under EM. Foto: John Walton / PA / NTB Vis mer

- Jævla dumskap

Som Logan pekte ut i sitt svar til Sugar, er det en rekke menn som har deltatt i BBCs sendinger under EM. Nevnte Eidevall deltok i studio både under Englands åpningskamp, i tillegg til Norge-kampen.

Med seg i studio har de også hatt Arsenal-legenden Ian Wright. Den tidligere spissen har, i likhet med Eidevall, bidratt til begge Englands kamper i mesterskapet så langt.

Det merket Sugar seg, og i en tweet tirsdag, antyder han at BBC har lyttet til ham.

- Det var gøy å se at min gamle venn Ian Wright fikk muligheten til å kommentere kvinnekampen i går. Jeg lurer på om min tidligere tweet traff en nerve, skriver han.

SVARER: Ian Wright svarer Alan Sugar på Twitter. Foto: Malcolm Bryce / Shutterstock / NTB
SVARER: Ian Wright svarer Alan Sugar på Twitter. Foto: Malcolm Bryce / Shutterstock / NTB Vis mer

Nå får han direkte svar av Wright, som slakter milliardæren i en Twitter-video.

- Istedenfor å si at du tok feil, så holder du fast ved dette jævla dumskapet. Tror du virkelig at BBC ringte meg etter at de så tweeten din, og sa «Ian, du må komme fra Tyskland og jobbe så fort som mulig. Alan Sugar har tvitret, og vi kan ikke gjøre han sur». Tror du virkelig det skjedde? sier han og fortsetter.

OM TAPET: Landslagstrener Martin Sjögren og landslagstrener Caroline Graham Hansen forteller om skandaletapet mot England i fotball-EM. Video: NTB Vis mer

- At du kommer på Twitter og ber om oppmerksomhet på denne måten. Det er latterlig!

Midt i tiraden påpeker også Wright at han har vært satt opp til å jobbe med mesterskapet i over et år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer