Dette ga Ole Gunnar Solskjær United-jobben

Kommentator: Detaljene som ga Solskjær jobben

Gode resultater, ja. Men det skal også ha vært noen enkle, små detaljer som gjorde at Manchester United-styret bestemte seg for å satse på Ole Gunnar Solskjær.

HAR FÅTT JOBBEN: Dagbladet TV møtte Ole Gunnar Solskjær i Manchester for to uker siden. Da svarte han på spørsmål om kritikken og om jobben. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer Vis mer

Torsdag offentliggjorde Manchester United den store nyheten: Ole Gunnar Solskjær (46) fortsetter i klubben som permanent manager. Han har signert en treårskontrakt med storklubben.

På kort tid klarte Solskjær å snu stemningen i klubben helt på hodet. Fra å virke lei og uinspirerte, fikk stjerner som Paul Pogba og Romelu Lukaku raskt gleden tilbake.

Det har kulminert i sterke resultater. Borteseire mot Tottenham, Arsenal og Chelsea, og ikke minst comebacket i Paris, da United kom tilbake etter å ha ligget under og gjorde det få trodde var mulig.

Men ifølge The Independent er det ikke bare suksessen på fotballbanen som gjorde at United til slutt bestemte seg for å satse på Solskjær. Det var noen små, kanskje uventede, detaljer.

De enkle tingene

«De enkle tingene,» skriver avisa ved skribent Mark Critchley.

Det skal være ting som å be spillerne kle seg i dress når de reiser til kamp, at de signerer kampprogrammer for fansen på vei til Old Trafford, og ikke minst at de knepper skjorta helt opp.

«Dette er små, men viktige detaljer. Mange av dem kan bare vitnes for dem som jobber i garderoben, men i løpet av de 99 dagene har han klart å skape et vinnerlag.»

Kombinert med gode resultater skal dette altså være en vinnerformel.

ESPN skriver, ved journalisten Mark Ogden som er blant dem som følger klubben tettest, at det var denne endringen i selve kulturen i garderoben som ble avgjørende.

Ifølge Ogden var klubbens styre allerede i januar overbevist om at Solskjær var rett mann for jobben.

- Fullstendig galskap

Torsdag offentliggjorde altså Manchester United, en av verdens største fotballklubber, at Ole Gunnar Solskjær blir klubbens manager på permanent basis.

- Dette er en jobb jeg har drømt om å gjøre og jeg er spent på å lede klubben på lang sikt og forhåpentligvis levere den kontinuerlige suksessen som våre fantastiske fans fortjener, sier Solskjær.

I sitt første intervju med klubbens tv-kanal MUTV, etter ansettelsen var offentliggjort kaller Solskjær fansens støtte siden han tok over for helt overveldende.

- Jeg har alltid hatt full støtte fra fansen, men jeg må bare si at de siste månedene har vært fullstendig galskap med måten de har gjort det til spillerne, til meg og til trenerstaben. Vi verdsetter virkelig støtten og forhåpentligvis kan vi gi tilbake til dem nå, sier Solskjær til MUTV.