Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Expressen-kommentator reagerer på FIFA-trekningen

Kommentator raser: - Alt er rigget av FIFA

Expressens kommentator mener VM blir som en plankekjøring for Frankrike. Carl-Erik Torp er uenig.

MISFORNØYD: Expressens kommentator mener FIFA-trekningen er langt fra tilfeldig. Norge havnet i gruppe med Frankrike, Sør-Korea og Nigeria. Foto:  REUTERS/Gonzalo Fuentes
MISFORNØYD: Expressens kommentator mener FIFA-trekningen er langt fra tilfeldig. Norge havnet i gruppe med Frankrike, Sør-Korea og Nigeria. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ble lørdag kveld trukket i ei knallhard VM-gruppe. I sommerens sluttspill møter de norske fotballjentene vertsnasjonen Frankrike, Sør-Korea og Nigeria i gruppespillet.

Men nettopp denne gruppa får Expressens kommentator Nicolinn Törnmalm til å reagere. Hun skriver:

«Det er gjort klart for en strålende fest. I et fotballfrelst land, med en vertsnasjon som går rett til finalen. Alt er regissert av FIFA. Forbundet eier ikke skrupler. Igjen står vi foran et fotball-VM som blir urettferdig.»

Kort fortalt: Hun mener altså at trekningen er rigget på forhånd, og at gruppespillet blir rein plankekjøring for vertsnasjonen.

For det blir nemlig slik at om Frankrike vinner gruppa, unngår de å møte andre gruppevinnere når de kommer til utslagsrundene. Og skulle de gå helt til finalen, kan de bare ved to tilfeller møte en gruppevinner. Mens de som går videre fra gruppe D, E og F møter hele fire gruppevinnere på veien.

Uenig

NRK-ekspert Carl-Erik Torp er uenig i den analysen.

- Dette er en tøff gruppe. At det er rigget, blir litt flåsete, men at Frankrike er storfavoritter og går videre, det er jeg sikker på. Men jeg ser for meg at til og med Nigeria kan skape trøbbel for Frankrike, sier Torp til Dagbladet.

Han beskriver det slik at Norge har fått ei knalltøff gruppe. For selv om han holder Frankrike som en soleklar gruppefavoritt, ser han ikke et lag som er favoritt til andreplassen.

- Jeg er uenig i at det er en plankegruppe for dem. Det er det ikke. De kunne trukkte et mye tøffere land. Jeg tror det gjør at det blir mye tøffe og tette kamper. Jeg blir overrasket hvis de står med ni poeng og full pott, sier Torp.

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Tøff trekning

Som nevnt: NRK-eksperten er klar på at trekningen er tøff for Norge.

- Det kunne egentlig ikke blitt så mye tøffere. Likevel tenker jeg det finnes muligheter, sier Torp.

Han mener det blir ei jevn gruppe, og som han poengterer: Det er ikke en klar favoritt til å bli gruppetoer.

- Det er en fordel. Da blir det noen tøffe kamper.

- Vi kom til VM, og det er fantastisk. Men det er mye som må forbedres. Vi må fortsette å ta steg. Det er mye som ikke er på plass, sier Torp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!