STERKE FØLELSER: Gudmundur Benediktsson (til venstre) gikk fullstendig bananas da Island gikk opp i 2-1 mot Østerrike. Dagene i etterkant har ikke vært like hyggelige for kommentatoren og fotballtreneren. 
STERKE FØLELSER: Gudmundur Benediktsson (til venstre) gikk fullstendig bananas da Island gikk opp i 2-1 mot Østerrike. Dagene i etterkant har ikke vært like hyggelige for kommentatoren og fotballtreneren. Vis mer

Kommentatoren ble verdenskjent for jubelbrøl. Nå har han fått sparken fra sin andre jobb

Gudmundur Benediktsson har ikke suksess på alle fronter. 

(Dagbladet): Da Arnor Ingvi Traustason senket Østerrike og medvirket til at Island tok seg videre i EM, gikk TV-kommentator Gudmundur Benediktsson fullstendig bananas.

Klippet gikk verden rundt. I et intervju med Dagbladet uttalte islendingen følgende:

- Jeg kan ikke huske hva jeg sa. Det var vanskelig å få fram følelsene med ord. Jeg bare feiret, sa Benediktsson, som ble omtalt og kontaktet av en rekke internasjonale medier.

- Dette er ikke mitt favorittøyeblikk. Jeg liker egentlig ikke å være i rampelyset.

Sparket av KR Reykjavik

Alle ville ha en bit av Benediktsson, som har flere jern i ilden. I det daglige er islendingen assisstenttrener for KR Reykjavik, som er en av Islands største klubber.

ØYEBLIKKET: Arnor Ingvi Traustason scoret 2-1-målet mot Østerrike som utløste de ville jubelscenene og elleville kommentatorøyeblikket av Gudmundur Benediktsson. Foto: NTB Scanpix
ØYEBLIKKET: Arnor Ingvi Traustason scoret 2-1-målet mot Østerrike som utløste de ville jubelscenene og elleville kommentatorøyeblikket av Gudmundur Benediktsson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rett etter den legendariske EM-kommenteringen mot Island, dro Bendiktsson hjem for å lede klubben mot IA Akranes. Der klarte han ikke å la det ekstreme engasjementet smitte over på spillerne.

I stedet for et nytt vanvittig jubelbrøl, skjedde det motsatte. Den islandske storklubben gikk på sitt tredje strake tap. Da varslet den islandske journalisten Hördur Jonsson at det trolig ville få konsekvenser.

- Nå har KR Reykajvik tapt tre kamper på rad. Vi er overbeviste om at trener Bjarnig Gudjohnsen og assistent Gudmundur Benediktsson vil få sparken i løpet av kort tid, sa Jonsson til Aftonbladet på fredag.

Nå er det bekreftet. Kommentatorhelten har fått sparken i KR Reykjavik. Det melder klubben på sin hjemmeside.

- Årsaken er resultatene. Når det ble som det ble, var dette utfallet den eneste utveien. Takk for innsatsen deres og lykke til videre, konkluderer klubben.

Kommenterer alene

NESTE HINDER: Wayne Rooney og England er Islands neste EM-hinder. Foto: NTB Scanpix
NESTE HINDER: Wayne Rooney og England er Islands neste EM-hinder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Benediktsson kan i det minste glede seg over at flere høydepunkt venter i kommentatorjobben. Der er han i ferd med å skape en stor karriere i motsetning til på trenersiden. Mandag møter Islands fotballhelter selveste England i den historiske åttedelsfinalen.

- Gudmundur blir kommentator alene, uten noen ved siden av seg. I Island har ikke TV-kanalene råd til å sende flere enn én kommentator, forteller Jonsson til Aftonbladet.

Til Dagbladet har Benediktsson tidligere uttrykt stor optimisme inn mot denne kampen.

- Jeg tror vi vinner straffesparkkonkurransen. England taper alltid på straffespark, sier han og ler.

Åttedelsfinalen mellom England og Island spilles mandag kl. 21.00.