Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kommentatoren skriker: «Fra helvetes dyp!!». Ankeretappen til Healy (21) har du neppe sett maken til

Tar av i boksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da 21-årige Phil Healy tok over stafettpinnen fra lagvenninnen og tok fatt på sisterunden i helgas 4x400 meter stafett i det irske universitetsmesterskapet, var hun ikke engang synlig i tv-ruta - så langt bak lå laget hennes University College Cork (UCC.

University College Dublin (UCD) hadde opparbeidet seg en 50 meters ledelse i løpet av de tre første etappene, Healy og UCC vekslet som nummer fem, nesten en sving bak lederne - men ingen var forberedte på det som var i ferd med å skje:

- Fra helvetes dyp! - Den store kampen her står om andreplassen, sier kommentator Ronan Duggan idet sisteetappen tar form, før han plutselig retter på seg selv:

- Oi, jeg konkluderte for tidlig, se på Michelle Finn!

For på bortre langside har plutselig Cork Institute of Technologys Finn virkelig satt opp farten, og ser ut til å bli dette løpets store historie da hun sluker lederen UCD inn mot svingen og tar ledelsen ut på oppløpet.

Da får kommentatorene øye på Phil Healy.

- Her kommer jo UCC, de kommer til å klare tredjeplassen tror jeg, Cathal, sier Ronan Duggan, og kommentatorkollega Cathal Dennehy er plutselig i fistel:


- UCC, fra helvetes dyp!!

Lovende juniorløper Resten av løpet handlet bare om Phil Healy, og må rett og slett ses i videoen i denne saken.

21-årige Phil Healy trenes av det irske landslagets stafettrener, og har flere pene resultater internasjonalt i sin unge karriere, ifølge sportswomen.ie.

I 2013 ble hun nummer fire på hundre meter i junior-EM, og hun fulgte opp med deltakelse på samme distanse og stafett i U23-EM sist sommer.

Ankeretappen hun leverte i helga er nok likevel - universitetsmesterskap eller ikke - karrierens mest oppsiktsvekkende øyeblikk så langt.


Hele Norges coronakart