BLE KALT EN GRIS: Etter at Petter Northug gikk sidelengs over målstreken i Holmenkollen, reagerte SVT-kommentator Jonas Karlsson. Nå må han slutte i SVT etter at hans far, Ulf Karlsson, er blitt med i det svenske skilandslaget. Foto: REUTERS/David W Cerny  og Aftonbladet.
BLE KALT EN GRIS: Etter at Petter Northug gikk sidelengs over målstreken i Holmenkollen, reagerte SVT-kommentator Jonas Karlsson. Nå må han slutte i SVT etter at hans far, Ulf Karlsson, er blitt med i det svenske skilandslaget. Foto: REUTERS/David W Cerny og Aftonbladet.Vis mer

Kommentatoren som kalte Northug «en gris» må slutte i SVT

Faren blir svensk langrennsjef. - Synd, sier pappa Northug.

(Dagbladet): Petter Northug ble kalt «en gris» da han hånet de svenske løperne på stafetten i ski-VM i Holmenkollen i fjor.

Det var SVT-kommentator Jonas Karlsson som sto for ordene. Og i dag ble det klart at Karlsson må slutte som kommentator i den svenske kanalen.

Overrasket Grunnen er at hans far, Ulf Karlsson, blir svensk landslagssjef i langrenn, og at rollen som kommentator ikke lar seg kombinere med en far på landslaget.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg ble spurt. Jeg har jo ingen erfaring med langrenn og hadde egentlig tenkt å trappe ned, sier Ulf Karlsson til SVT, ifølge NTB.

Tidlig på 2000-tallet var han landslagssjef i friidrett og førte Sverige til tre OL-gull i Aten i 2004. De siste årene har han trent enkeltutøvere i andre idretter, blant dem skiskytteren Carl-Johan Bergman og stuperen Anna Lindberg.

- De neste årene blir spennende for langrennssporten, blant annet med et OL i høyden og VM på hjemmebane i 2015. Jeg tror det er mye å pusse på, ikke minst når det gjeller innstillingen til å prestere i høyden, sier 64-åringen.

- Synd Det var etter stafetten i VM i Holmenkollen at svenskene reagerte på Petter Northugs oppførsel.

- Han er en ulv som driver med sine konkurrenter, men her er han en gris. Det er unødvendig, sa kommentator Jonas Karlsson, etter at Northug gikk sidelengs over målstreken.

FAR OG SØNN:  Petter Northug med pappa John Northug.
Foto: Ned Alley / Scanpix
FAR OG SØNN: Petter Northug med pappa John Northug. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Svenske Expressen har snakket med Northugs far, John, etter at det ble klart Karlsson må slutte i SVT.

- Jeg synes det er synd. Jonas er en person som øker stemningen. Han var veldig engasjert, sier John Northug.

- Det er sterke følelser innen skisporten og slik skal det være. Jeg håper de ansetter noen som er like engasjert, sier han.

REAGERTE: SVTs Jonas Karlsson reagerte på Northugs oppførsel under VM i fjor. Nå må han slutte i kanalen etter at faren blir langrennssjef. Faksimile: SVT
REAGERTE: SVTs Jonas Karlsson reagerte på Northugs oppførsel under VM i fjor. Nå må han slutte i kanalen etter at faren blir langrennssjef. Faksimile: SVT Vis mer