Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupen i skiskyting:

Kommentatorene mente Tiril Eckhoffs siste skyting kunne bli et problem. Fikk kraftig svar på tiltale da Norge ble nummer tre

Kanonskyting av de norske jentene.

Holmenkollen  20160309:  VM Skiskyting 2016.  Oslo2016 .  Tiril Eckhoff endte på 43.plass under kvinnenes 15 km. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Holmenkollen 20160309: VM Skiskyting 2016. Oslo2016 . Tiril Eckhoff endte på 43.plass under kvinnenes 15 km. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I går vant de norske herrene skiskytterstafetten etter at Emil Hegle «Super-Svendsen» hentet inn 30 sekunder på Russland og gikk først i mål.

I dag fulgte de norske jentene opp gårsdagens fantastiske resultat med en tredjeplass, da andreplassen røk i spurten.

Det så skummelt ut da Hilde Fenne krasjet med en tysk skiskytter og de to gikk i bakken på den siste runden av andreetappen, men Tiril Eckhoff fikk vist fram hva hun er god for, og sørget for at Norge lå i tet da Marte Olsbu ble sendt ut som ankerkvinne.

Da Laura Dahlmeier bommet og gikk ut ti sekunder bak Norge, var det bare å gå for fullt på den siste runden for den norske jenta.

Dahlmeier hang på og hentet inn, og ble til slutt for sterk for Olsbu, som likevel sørget for en tredjeplass i Ruhpholding etter en spurtkamp om andreplassen.

- Jeg venta bare på at hun skulle komme der. Og så rykka hun så sykt, jeg hadde ikke sjans. Det var kjedelig, jeg følte jeg var veldig offensiv på skytingen, og skjønte at jeg måtte skyte raskt og bra med tanke på Dahlmeier, sa Olsbu til NRK etter målgang.

- Beste stafetten

Olsbu følte det var hennes skyld at det ikke ble bedre enn tredjeplass i dag.

- Jeg håper det er litt mer futt i beina neste gang.

Selv om det ble en tredjeplass etter å ha ledet lenge, var de norske jentene veldig fornøyde.

- Jeg tror dette er den beste stafetten vi har gjort. Jeg tror vi skal være fornøyde med pallplass, sa Eckhoff til kanalen.

Også Hilde Fenne og Kaia Nicolaisen var fornøyde.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg var litt nervøs før start, men gledet meg veldig, sa Fenne.

- Det er gøy å gjøre det bra sammen med noen, og det var veldig bra skyting, fulgte Nicolaisen opp.

Fullt hus
De norske jentene, ved Kaia Wøien Nicolaisen, Tiril Eckhoff, Hilde Fenne og Marte Olsbu hang på etter fullt hus på både stående og liggende skyting av Nicolaisen.

Likevel var Asker-løperen 23,2 sekunder bak ledende Makarainen fra Finland etter 4,9 kilometer.

Finnene var først ute ved det første byttet, med Sverige og Frankrike drøye 19 sekunder bak. Nicolaisen hadde tapt 4,5 sekunder da hun sendte Hilde Fenne ut i løypa.

Den norske jenta ga alt fra start, og etter en drøy kilometer hadde hun hentet inn ti sekunder på finske Laura Toivanen.

Kanonskyting

Og Fenne fortsatte den gode skytingen. Hun var rask og sørget for fullt hus på den første (liggende) skytingen, og var førstemann ut fra standplass. Frankrike gikk ut 3,9 sekunder bak, med Tyskland hakk i hæl.

Etter 2,9 kilometer var Fenne hentet inn av Frankrike og Tyskland, men hang med de to konkurrentene hele veien til andre skyting.

Der ble det nok en gang fullt hus, mens både Tyskland og Frankrike bommet. Sistnevnte måtte bruke alle sine tre ekstraskudd. Fenne var raskest ut, 5,2 sekunder foran Tyskland.

- Det skal være gult kort!

Det begynte å se bra ut for de norske damene, men NRKs kommentatorer var redd for at Tiril Eckhoffs stående skyting kunne bli ødeleggende for en eventuell pallplass for de norske kvinnene.

- Det funka litt bedre i sporet nå. Det var bra skyting. Jeg brukte litt tid, men det var bra. Det er en bra start. Vi har jo de to sterkeste på de siste etappene, så får håpe de forsetter med prikkfri skyting, sa en smørblid Nicolaisen til NRK.

Så gikk det galt blant de to i tet, Norge og Tyskland. Den tyske jenta forsøkte å gå forbi Fenne, og kjørte sin egen ski under Fennes. Dermed gikk de begge to i bakken.

- Nei, nei, nei! Det skjer alltid noe i stafett. Det skal være gult kort til Tyskland, nærmest ropte NRK-kommentatorene.

- Hun kom i litt større fart og så tråkket jeg vel på skia hennes, sa Fenne selv om situasjonen til NRK etter sin del av stafetten.

Hun var svært fornøyd med egen innsats.

- Jeg måtte treffe i dag. Det var sykt deilig å lede fra standplass, sa Fenne til NRK med et smil om munnen.

Sykdomspreget Eckhoff tilbake

De to jentene kom seg opp, men Italia og Ukraina kom i full fart bakfra. Heldigvis var det ikke langt til veksling. Der sendte Fenne Tiril Eckhoff ut 9,3 sekunder bak Tyskland på en fjerdeplass.

Eckhoff har slitt med sykdom den seneste tiden, men hentet inn 2,3 sekunder den første kilometeren.

På den første skytingen var Italia og Tyskland raske, mens Eckhoff brukte noe tid før hun skjøt sitt første. Der ble det bom på den tredje blinken, men Eckhoff fikk dunket den ned med det første ekstraskuddet.

Hun tapte likevel tid, og gikk ut på en femteplass fra standplass, 18,7 sekunder bak Tyskland.

Svarte på tiltale

Fire av sekundene hentet Eckhoff inn etter 2,9 kilometer, og hadde tatt seg forbi Frankrike. Dermed var hun én plass unna pallen før den siste skytingen.

Da måtte NRKs kommentatorer bite i det sure eplet og innrømme at de tok feil. For Tiril Eckhoff, kvinnen som for første gang i karrieren fikk fullt hus på alle skytinger og tok et sensasjonelt gull under VM i Holmenkollen ifjor, svarte på tiltale traff samtlige blinker på sin siste skyting.

Dermed hadde Eckhoff henta inn enda flere sekunder på Ukraina og Italia i tet, og lå på tredjeplass, 7,8 sekunder bak konkurrentene.

- En stor dag

Etter 4,9 kilometer hadde den norske skiskytterjenta kjørt seg opp til en andreplass, 2,1 sekunder bak Ukraina.

- En stor dag, helt perfekt, sa de norske kommentatorene da Ekchoff rykket og sendte sistemann, Marte Olsbu, først ut, 4,9 sekunder foran Ukraina.

Inn til første skyting ledet Olsbu, og etter en perfekt serie var det bare å sette avgårde på den nest siste runden.

Norge med Olsbu i spissen ledet nok en gang på vei ut fra standplass, med den tyske skiskytterdronninga Laura Dahlmeier 5,2 sekunder bak.

Taklet ikke presset

Ikke overraskende la Dahlmeier seg foran da hun fikk muligheten like før 2,9 kilometersmerket.

- Hun vet hun er bedre, og prøver å stresse Marte, sa kommentatorene da Dahlmeier gikk forbi.

Inn på den aller siste skytingen lå hun tett i ryggen på tyskeren, og det ble helt stille på Dahlmeiers hjemmebane.

Det taklet ikke den tyske kvinnen. Hun bommet, og gikk ut ti sekunder bak Norge.

Likevel hentet hun seg greit inn, og det kunne bli spenning til aller siste slutt.

Men Dahlmeier hadde nok energi til å stikke like før en bakketopp, og Olsbu klarte ikke henge på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling