Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær:

Kommentatorens påkledning vekker oppsikt: - Av respekt for tv-seerne

Ola Andersson hater å fryse.

(Dagbladet): Kulden har allerede truffet Norge, og flere steder i landet har snøen meldt sin ankomst. Natt til fredag vil trolig også indre strøk av Sørlandet få snø, mens det i morgentimene på fredag trolig vil være snø rundt på Østlandet også.

Det er ingen tvil om at vinteren er her nå, men det skal nok gå bra så lenge man har «klær etter vær». For, det finnes jo ikke dårlig vær, bare dårlige klær?

- Han er svensk

Det kan Viasats svenske ekspert Ola Andersson skrive under på. For i går kveld la Talksports-kommentator Sam Matterface ut et bilde på Instagram, der Andersson var avbildet - sittende med tjukk jakke og en lue på hodet - i en lilla sovepose.

- Ja, det er så kaldt - og han er svensk, skrev Matterface under bildet.

Andersson kommenterte gårsdagens oppgjør mellom FC København og Leicester, og satt derfor på pressetribunen i Parken, FCKs hjemmebane.

Svensken fikk se et FC København som presset de regjerende engelske mesterne, men som til slutt måtte klare seg med 0-0, etter en kjemperedning av danske Kasper Schmeichel i Leicester-buret like før slutt.

- Vi har tre store sjanser i 2. omgang. Jeg er fornøyd med kampen. Vi var best da vi fikk de lange angrepene. Vi lever og jeg er tilfreds med spillet, sa Ståle Solbakken til Viasat etter kampen

- Hater å fryse

Til svenske Expressen sier Andersson at han har hatt med seg soveposen i flere år på de kampene han vet det blir kaldt.

- Jeg hater å fryse, og jeg fryser veldig lett, så det er derfor. Det er ikke morsomt, man hører jo om noen fryser, sier kommentatoren til avisa.

Og det er nettopp derfor han bruker soveposen på kamp. Fordi han ikke vil at tv-seerne skal høre på noen som åpenbart fryser.

- Jeg vil kunne konsentrere meg på kampen, og ikke sitte og fryse og skjelve i stykker mikrofonen. Av respekt for tv-seerne som skal slippe å høre tannprotesen min hakke i stykker mikrofonen, sier Andersson til Expressen.