FLAUT: Brede Hangeland har ingen gode minner fra møtet med Montenegro i 2008, da Norge ble sendt hjem med et småpinlig 3-1-tap. Lørdag vil han ha revansj.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
FLAUT: Brede Hangeland har ingen gode minner fra møtet med Montenegro i 2008, da Norge ble sendt hjem med et småpinlig 3-1-tap. Lørdag vil han ha revansj. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

- Kommer aldri til å akseptere folk som filmer

Hangeland håper Montenegro faller mindre enn Makedonia.

||| (Dagbladet): Da Norge møtte Makedonia i VM-kvaliken skjelte Brede Hangeland ut spisstjerna Goran Pandev etter at Pandev påførte ham et svært billig gult kort som kostet Norges kaptein bortekampen mot Nederland.

Når Makedonias nesten-nabo Montenegro og Roma-stjerna Mirko Vucinic står på den andre siden av banen på Ullevaal lørdag, kommer de til å møte en Hangeland som fortsatt ser stygt på lett-fallende motstandere.

- Jeg kommer aldri til å lære meg å akseptere folk som filmer, selv om det er en del av fotballen. Jeg forsøker å være litt mer forsiktig i boksen, for å hindre unødvendige straffespark og slike ting. Men til syvende og sist er det en kontaktidrett, sier Hangeland til Dagbladet.

Fulham-stopperen ler litt av at han ba Pandev «få kaffen i halsen» etter slaget i Skopje, men etter en sesong med suksess i Europa League ser han en forskjell på motstanderne i Storbritannia og ute.

- I Premier League er det jo helt katastrofe om du filmer, der er folk som oftest veldig ærlige. Så blir det jo mer utbredt med den fallingen jo lengre øst eller sør du kommer. Men til slutt må man gå ut fra at folk holder seg på beina, og at dommeren tar de som ikke gjør det, fastslår Hangeland.

Kan revansjere pinlig tap Forrige møte med Montenegro endte 1-3, i en privatkamp få av de norske spillerne husker med særlig glede.

Norge ble ydmyket av laget som akkurat da var nummer 175 i verden, og våknet til slakt dagen derpå.

- Jeg husker bare det var en dårlig kamp, det er ikke spesielt imponerende å tape 3-1 mot et lag som Montenegro. Det var lite som fungerte både offensivt og defensivt. Men vi var jo litt på hell på den tida, sier Brede Hangeland.

- Jeg husker ikke mye, men jeg husker de var overraskende gode. En ny nasjon med bare et par kamper, men vi fikk oss en skikkelig overraskelse, sier John Carew til Dagbladet.

Kaptein Hangeland ser på lørdagens kamp som en god mulighet til å revansjere det pinlige tapet i Podgorica.

- Det har jo vært litt problemet vårt de siste årene, å vinne de såkalt sikre hjemmekampene. Sånn sett er dette god trening. Ok, alle landskamper er tøffe nå, og det er ingen seire som er lette lengre, men hadde dette vært kvalik hadde det vært en kamp vi skulle vinne. Og Island og Kypros hjemme vil jo være to sånne type kamper, sier han.

- Det er viktig å få et samspilt lag inn mot kvaliken, så jeg håper det ikke blir altfor mange utskiftninger. I tillegg er vi i en veldig god flyt nå, og har lyst til å fortsette den helt inn i kvaliken og videre gjennom kvaliken. At dette er Drillos 100. kamp, og kan fortsette den gode hjemmerekka hans er jo også en motivasjonsfaktor, sier Hangeland.

Mens Norge forbereder seg til privatkamp mot Montenegro, forbereder flere av de kommende gruppemotstanderne seg til VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Brede Hangeland synes fortsatt det er litt bittert, men ser fram til sommerens fotballfest likevel.

- Jeg gleder meg til å se på VM. Det hadde vært bedre å være der selvfølgelig, men når det er som det er, så blir det morsomt å følge med. Samtidig, jeg leste i avisa at det var 2000 tilskuere på treningene til et par av VM-lagene, det er vel 1990 mer enn det var som så oss på Bislett i dag, bemerker Hangeland tørt.

Flere med skadetrøbbel Mens Kristofer Hæstad har meldt forfall til landskampene kommende uke, jobber det norske legeteamet hardt med å få alle de andre klare til kampen på lørdag.

Jon Knudsen og Espen Ruud manglet da laget trente på Bislett stadion onsdag, mens Mohammed Abdellaoue og Jon Inge Høiland ikke deltok på spillsekvensen.

— Espen Ruud sliter med en infeksjon, og han og Jon Knudsen (også virus) trente separat på helsestudio i dag. Jon kjenner seg bedre og skal være med torsdag, mens Espen har vært syk en ukes tid. Vi kommer til å bygge ham opp mot full trening i slutten av uken, men lørdag er han neppe klar, sier landslagslege Thor Einar Andersen til Dagbladet.

— I tillegg har Moa slitt med en leggskade og tok det rolig i dag. For Jon Inge Høiland handlet det mer om vanlig restitusjon etter kamp, han er en gammel mann, vet du, sier Andersen med et smil.

Jonathan Parr har vært ute med skade i Aalesund, og følges også nøye av legeteamet. Sammen med meddebutant Ruben Yttergård Jenssen loves forøvrig Parr langt på vei sine første minutter for Norge av landslagssjef Egil Olsen.

- Når jeg har tatt dem med, og det er U21-kamp samtidig, så ligger det nok i kortene at de skal spille. Om det blir fra start eller ikke får vi se, laget er ikke tatt ut ennå, sier Drillo

Per Ciljan Skjelbred ble kalt inn i troppen etter Alexander Tetteys tidligere forfall. Foreløpig er det ikke hentet inn noen flere.

INGEN KAFFE: Goran Pandev fikk føle Hangelands vrede etter et lett fall i kvalikkampen mot Makedonia i 2009. Hangeland håper nesten-nabo Montenegro oppfører seg bedre.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
INGEN KAFFE: Goran Pandev fikk føle Hangelands vrede etter et lett fall i kvalikkampen mot Makedonia i 2009. Hangeland håper nesten-nabo Montenegro oppfører seg bedre. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer