PAPPA-GUTT: Filip Ingebrigtsen fikk klem pappa Gjert etter EM-gullet på 1500 meter i friidretts-EM i Amsterdam lørdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PAPPA-GUTT: Filip Ingebrigtsen fikk klem pappa Gjert etter EM-gullet på 1500 meter i friidretts-EM i Amsterdam lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Kommer de ikke til Rio nå, så feiler det noen noe

Pappa Gjert Ingebrigtsen er sikker på at både Henrik og Filip er gode nok for OL-finalen.

AMSTERDAM (Dagbladet): Etter gull og bronse på 1500 meter i EM er OL-deltagelsen en formalitet for både Filip og Henrik Ingebrigtsen. Selv om ingen av dem formelt har klart det norske OL-kravet, er det godt innenfor de 40 beste på rankingen på øvelsen, og da vil de bli invitert av IAAF til å løpe i Rio.

- Kommer de ikke til OL nå, så feiler det noen noe, sier pappa og trener Gjert i gullrusen etter løpet.

Kan nå finalen

Og han sier mye mer:

- Med den formen Filip er i nå, og med den kapasiteten han viser, så går han til finalen i Rio. Han ler jo av de andre på oppløpet her.

- Når skjønte du at han kom til å vinne finalen?

- For noen uker siden.

- Hvor god kan han bli?

- Han kan løpe hvor fort som helst. Jeg ser ikke bort fra at han kommer ned på 3.32 i løpet av denne sesongen, sier Gjert Ingebrigtsen.

Imponert av Henrik

- Og Henrik?

- Han tok den medaljen i dag på ren, skjær vilje. Han brukte hodet. Bein har han jo knapt. Han løper bare på det ene. Han klarer ikke å stå på foten uten bedøvelse, sier Gjert om Henrik Ingebrigtsens betente tå.

Så ille har det vært at Gjert flere ganger i sommer har bedt Henrik avslutte sesongen. Det har vært nytteløst.

- Det er jo dager der han ikke klarer å ha på seg piggsko. At han likevel hevder seg som han gjør, og tar en medalje her, sier det meste. Og det han viser de siste 150 meterne her, med de skavankene han har, den spurten han leverer, viser at han kan klare en OL-finale han også.

- Henrik er en mesterskapsløper, det viser han igjen og igjen, sier pappa Gjert.

BRØDRE OG RIVALER: Filip og Henrik Ingebrigtsen har i flere år konkurrert om å være den beste mellomdistanseløperen i Norge. Hør hva de sa om rivaliseringen og hvordan den påvirker deres resultater før Bislett games i Juni. Video: NTB Scanpix. Vis mer