- Kommer definitivt til å ta muligheten hvis den byr seg

Edvald drømmer om etappeseier, men må ofre seg for Wiggins og Cavendish i Touren.

TOPPET LAG: Bradley Wiggins (midten) blir kaptein og skal sammen med Edvald Boasson Hagen (nr. fire f.v.), Mark Cavendish, Bernhard Eisel, Chris Froome, Christian Knees, Richie Porte, Michael Rogers og Kanstantsin Siutsou representere Team Sky i Tour de France. Foto: Team Sky
TOPPET LAG: Bradley Wiggins (midten) blir kaptein og skal sammen med Edvald Boasson Hagen (nr. fire f.v.), Mark Cavendish, Bernhard Eisel, Chris Froome, Christian Knees, Richie Porte, Michael Rogers og Kanstantsin Siutsou representere Team Sky i Tour de France. Foto: Team SkyVis mer

(Dagbladet): Team Sky presenterte i ettermiddag mannskapet som skal sørge for at Bradley Wiggins blir stående igjen med gul trøye på
Champs-Élysées og at Mark Cavendish, som vanlig, forsyner seg grovt av etappeseirer på de flate etappene.

Edvald Boasson Hagen får en nøkkelrolle i begge henseender. 25-åringen blir Cavendishs sjefsopptrekker og skal assistere Wiggins inn i fjellene, men får også kjøre for egne muligheter dersom de byr seg, noe han viste seg mer enn kapabel til under fjorårets Tour da han vant spurten i Lisieux og lyktes med et solobrudd til Pinerolo.

- Dersom jeg får muligheten til å gå for etappeseier, vil jeg definitivt prøve å gripe den, men jeg har en rolle i laget å fulle, og alt annet vil bare være en bonus, sier Hagen i en pressemelding fra det britiske laget.

Ingen Nordhaug I tillegg til trioen Wiggins, Cavendish og Hagen, består Sky-laget av Bernhard Eisel, Chris Froome, Christian Knees, Richie Porte, Michael Rogers and Kanstantsin Siutsou. Det betyr at det som ventet, ikke ble funnet plass til Sky-lagets andre nordmann, Lars Petter Nordhaug.

- Det å bestemme seg for hvilke ni ryttere som skal utgjøre laget har vist seg som en veldig tøff utfordring, for vi er velsignet med mye talent på laget vårt. Vi mener uansett at vi har valgt et sterkt og velbalansert mannskap i stand til å takle alle eventualiteter. Hovedprioritet er sammendraget med Bradley, men det betyr ikke at vi kommer til å neglisjere spurtetappene og Marks kandidatur til den grønne trøya, sier Sky-boss Dave Brailsford.

Hagen gleder seg til å se hvordan det stjernespekkede laget kommer til å fungere sammen i praksis.

- Jeg ser virkelig fram til å sykle Touren. Det er det største rittet i løpet av året, og vi kommer med et veldig sterkt lag, som det er stort å være en del av. Bradley er en fantastisk leder, og vi har alle tro på at han kommer til å levere et veldig sterkt ritt. Det samme gjelder Cav; han er den beste spurteren i verden, og min rolle i laget blir å hjelpe dem begge, sier nordmannen.

Første britiske seier? Ingen syklist fra Storbritannia har noensinne vunnet Tour de France sammenlagt. Få har imidlertid hatt bedre muligheter til å lykkes med Wiggins.

Ikke bare har han et råsterkt lag rundt seg, men han har også vært i strålende form denne våren med sammenlagtseirer i Paris-Nice, Tour de Romandie og nå sist Critérium du Dauphiné.

- Jeg er virkelig stolt over å være en del av å reise til Tour de France med en så sterk enhet. Lagets forberedelser har blitt perfekt håndtert og formen vår denne sesongen gir oss store muligheter til å lykkes. Jeg har ventet lenge på dette øyeblikket, og jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å vinne Tour de France. Forhåpentligvis kan vi fullføre jobben og bli tidenes mest suksessfulle britiske sykkellag, sier Wiggins.