POPULÆR: Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson er populær både blant fansen og utenlandske klubber. Her er det ni år gamle Tobias Hammer som får islendingens autograf. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
POPULÆR: Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson er populær både blant fansen og utenlandske klubber. Her er det ni år gamle Tobias Hammer som får islendingens autograf. Foto: Joachim Baardsen / DagbladetVis mer

- Kommer det et tilbud fra en større klubb, blir det vanskelig å si nei

Vålerengas spissjuvel vet interessen er stor.

• Følg Strømsgodset - Vålerenga i Fotballstudio fra kl. 18.00

VALLHALL (Dagbladet): På Vålerenga-trening banker toppscorer Vidar Örn Kjartansson inn mål etter mål. Det har 24-åringen også gjort hele Tippeliga-sesongen, med unntak av de tre siste kampene. 13 scoringer på 15 kamper lar seg høre. Også blant noen av de største klubbene i Europa.

 - Agenten min har ikke sagt noen navn, men han har fortalt at det er mange som er interessert. Jeg er glad for å se at det er store klubber som følger meg. Det er en stor anerkjennelse, sier Kjartansson til Dagbladet. 

- Du vet aldri Klubbens største salgsobjekt forteller samtidig at han ikke har pratet med Vålerenga om mulighetene for å bli solgt.

- Nei, vi har ikke diskutert det, men klubben har sagt at de ikke vil selge meg. Man leser likevel nyhetene hver dag, så du vet aldri. Hvis det kommer et virkelig godt tilbud, kan de nok ikke si nei, sier Kjartansson.

- Er du forberedt på å reise allerede i sommer?

- Ikke forberedt. Det er mer slik at hvis det kommer et tilbud fra en større klubb, blir det vanskelig å si nei. Hvis det kommer et bra bud, vil vi sette oss ned og diskutere hva som er best for meg og klubben.

- Frykter du at Vålerengas økonomiske problemer gjør at prislappen de setter på deg kan skremme bort interesserte klubber?

- Etter den sesongen jeg har hatt, vil de nok be om mye penger. Jeg er viktig for laget, og de ønsker ikke å miste meg. Jeg vet ikke prisen, men jeg forstår dem ganske godt, uansett. Om den er for høy til at noen vil komme med et bud, vet jeg ikke, sier Kjartansson.

Vil ikke selge Samtidig som islendingen kan skyte Vålerenga et steg nærmere medalje borte mot Strømsgodset i kveld, kjemper hovedstadslagets administrasjon en knallhard økonomisk kamp. Klubbens videre eksistens står på spill.

Med den ferske Stengel-dommen inkludert, må rundt 15 millioner kroner være på må plass før utgangen av året. Hvis ikke er klubbens toppfotballsatsing historie.

Likevel ønsker ikke daglig leder Stig-Ove Sandnes eller trener Kjetil Rekdal å selge lagets islandske spissjuvel.

- Vi har som mål å lage et godt fotballag. Det tror vi er viktig for å få oss ut av den økonomiske situasjoen. Samtidig skjønner vi at hvis det kommer et godt nok bud, må vi vurdere det. Foreløpig har det vært null konkret interesse, sier Sandnes til Dagbladet.

Rekdals tanker - Vi prøver å se om det er mulig å løse det på en annen måte, for å beholde produktet og framgangen. Med sportslig suksess kan vi øke inntektene. Det er sikkert en løsning å selge seg ned, men da går inntektsnivået også ned. Da kan det hende man blir stående på stedet hvil. Klarer vi å finne noen løsninger uten at det skjer, er det optimalt. Da er vi kanskje en klar medaljekandidat når vi går inn i 2015. Det er tankene vi som styrer det sportslige har, sier Rekdal.

- Deler styret de samme tankene?

- Jeg at det jobbes med alle mulige typer løsninger. Hvis spillere blir for gode for Tippeligaen, forsvinner de ut. Det gjelder ikke bare hos oss, men i alle norske klubber. Det er sånn vi ønsker å ha det også, men vi har lyst til å ha en hånd på rattet, slik at det er vi som styrer det.