Kommer for å vinne med American Rolls

Den svenske superkusken Bjørn Goop kommer til Jarlsberg for å vinne med American Rolls i V75-3 fredag. Stallkameraten Crowns Diamond må også finne seg i favorittstempelet i V5A-3.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 46 millioner!

Tre hester lastes på transporten fra Løkene Gård utenfor Karlstad til fredagens V75-omgang på Jarlsberg.

- American Rolls har vært veldig fin i det siste og kjennes bra ut i trening. Sist travet hun enkelt på 14-tallet i seiersløpet på Åby etter tet hele veien. Vi knaller til fra start denne gangen også. Hun kommer ut med sko bak denne gangen, men det tror jeg skal fungere fint. Hun har vunnet med samme balanse også tidligere, sier Sveriges mestvinnende kusk Bjørn Goop om den norskeide hoppa som kommer for å hente hjem 100.000 kroner i hoppeløpet som går som V75-3/V5A-5.

- Jeg håper og tror på en god seiersmulighet, sier stjernekusken.

- Crowns Diamond (V5A-2) var uheldig og galopperte sist. Sist travet han uten sko, og det virket ikke som det fungerte helt for ham. Denne gang sitter skoene på igjen. Jeg kjenner ikke helt til motstanden, men jeg håper og tror han skal gjøre et bra løp, sier Bjørn Goop om favoritten.

- Alfons Brodde (V75-7) har gjort fine løp i det siste. Han traver jevne, fine løp og er en litt flegmatisk type. Vi trakk dessverre et uheldig åttendespor. Det var synd, for han er veldig startrask. Han kommer til å trave uten sko som vanlig. Jeg ligger litt lavt med tanke på sporet, men løser det seg er det ikke helt mørkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steinlager mot Elitloppet?

Det gikk et gisp gjennom folkemengden på tråkka da Steinlager galopperte ulykksalig i starten i Oslo Grand Prix søndag. Den ti år gamle kjempen leverte et fantastisk løp etter galoppen og endte som femtehest. Han viste at han er tilbake der han hører hjemme, i verdenstoppen. Steinlager travet en raskere tid med innlagt galopp enn da han vant løpet fra tet i 2005.

SKAL BESTEMME ALT. Bjørn Goop forteller om store seiersambisjoner med American Rolls. På bildet sitter pappa Olle i vogna. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SKAL BESTEMME ALT. Bjørn Goop forteller om store seiersambisjoner med American Rolls. På bildet sitter pappa Olle i vogna. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Jeg tror Steinlager ville vært seiersfarlig uten galoppen, forteller kusk Bjørn Goop.

- Han travet fint etterpå, og jeg synes han gjorde et fantastisk løp. Han kjentes veldig bra ut.

- Går det mot start i Elitloppet neste helg?

- Vi tar en avgjørelse sammen med eier Knut Olausson på fredag formiddag etter at Steinlager har gått et treningsarbeid. Han ble grundig sjekket på mandag, og alt ser bra ut med beinet.

- Steinlager er i fin form og han er pigg og glad. Det virket som han synes det var gøy å være tilbake, og han likte å stoppe opp for å hilse på publikum før start.

Det var en meget populær gest av Bjørn Goop som Bjerke-publikummet satte stor pris på. 17 000 tilskuere var kommet for å se stjernens sensasjonelle comeback i verdenseliten. Med en gang Steinlager viste seg i banen tok det helt av på publikumssiden. Kongen var tilbake.

- Det som taler for at det blir start i Elitloppet er at han er i fin form og at alt ser bra ut. Men to heat på en dag er vi skeptiske til. Det kan bli for stor belastning og vi vil jo ikke at noe skal hende med hesten, forklarer Bjørn Goop.

Når en så stor og tung hest som Steinlager setter beinet i bakken i full fart skjer det med et trykk på flere tonn. Det var nettopp i Elitloppsfinalen i 2006 han pådro seg den alvorlige skaden. Velger Goop-stallen å spare ham for den belastningen blir trolig Steinlager å se i Copenhagen Cup, et løp han vant i eventyråret 2005. Blir det start i Elitloppet er Steinlager en av de heteste favorittene.

En alenevinner kan vinne 46 millioner i ukens V75-omgang som går av stabelen på fredag grunnet 17.mai på lørdag.