Kommer ikke inn i Russland

Erik «Panzer» Hagen er uten gyldig visum, og sjanseløs mot stengte dører ved det nyttårsfeirende russiske konsulatet. Derfor rekker han ikke de fysiske testene til Zenit St. Petersburg over helga.

Erik Hagen har feriert i Norge siden 4. desember med beskjed fra klubbledelsen om å møte opp igjen i St. Petersburg mandag 9. januar.

-  Det skal gjennomføres forskjellige fysiske tester for å finne ut om vi har holdt oss i form, men de får jeg ikke vært med på, sier Hagen til Dagbladet.

Visumet hans har gått ut, og da Hagen dro til Oslo for å fornye, var det lukket og låst ved konsulatet som har tatt fri hele uka på grunn av den russiske nyttårsfeiringen.

-  Det var jo åpent på samme tida i fjor, sier Hagen som ikke frykter reaksjoner fra klubben.

-  Jeg tror ikke dette er et kjempeproblem, sier han.

-  Du har vel uansett holdt deg i form?

-  Ja, det er ikke så gærent.

Til Frankrike

 PANZER-NEKT:  Nå fører visumtrøbbel til at Erik Hagen må sto over de fysiske testene. Foto: Ole C.H Thomassen
PANZER-NEKT: Nå fører visumtrøbbel til at Erik Hagen må sto over de fysiske testene. Foto: Ole C.H Thomassen Vis mer

Hagen blir hjemme til midt i neste uke. Da møter han lagkameratene i Marseille til årets første treningsleir foran UEFA-cupkampene mot Rosenborg 15. februar i Trondheim og 23. februar i Krasnodar ved Svartehavet.

-  Vi skal være i Frankrike i to uker. Så skal vi på én tur til - kanskje Dubai, Holland eller Spania, sier Hagen.

Serien starter midt i mars. På grunn av RBK-kampene forventer Hagen et annet opplegg enn i fjor da Zenit-spillerne ble kjørt helt i kjelleren på hver bidige økt.

-  Jeg tror jeg ikke det blir så tøft som i fjor, sier han.

Om sjansene mot Rosenborg, sier han:

-  De er rutinerte i e-cup, mens vi kjører på uansett om vi møter Oslo Øst eller Barcelona. Men kommer vi i form, skal forsvaret deres få kjørt seg mot våre to hurtige spisser, sier Hagen.

Får ny kontrakt

Hagen har knapt snakket med noen i klubben siden ferien begynte. Men han vet at han skal i kontraktsforhandlinger .

-  Det har klubben tatt initiativ til. Jeg gjetter at de kommer med tilbud om ett år til og en forbedret kontrakt, sier Hagen som har to sesonger igjen av den nåværende avtalen.

Han har vært kategorisk på at tre år ute er nok. Nå åpner han for mer.

-  Ja, nå kan jeg tenke meg flere år her. Har fått en helt annen følelse og brenner mer for klubben, litt som Vålerenga-følelsen, sier Erik Hagen.