- Kommer ikke til å bli lett å sove i natt

Svenske Peter Hanson leder US Masters.

LEDER: Peter Hanson er ett slag foran veteranen Phil Mickelson, som har vunnet turneringen tre ganger tidligere. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar
LEDER: Peter Hanson er ett slag foran veteranen Phil Mickelson, som har vunnet turneringen tre ganger tidligere. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Peter Hansons spill under årets første majorturnering i golf har vært varierende, men etter en suveren tredjerunde er det svensken som fører an før siste dag av US Masters.

Dermed venter en dramatisk kveld for Hanson, som natt til mandag norsk tid kan skrive svensk idrettshistorie.

- Det kommer ikke til å bli lett å sove i natt, sa Hanson etter å ha gått den tredje runden på 65 slag. Det var sju under par og den beste runden en golfer har gått under årets Masters.

Hanson er ett slag foran veteranen Phil Mickelson, som har vunnet turneringen tre ganger tidligere. Deretter følger sørafrikaneren Louis Oosthuizen to slag bak, mens den amerikanske duoen Bubba Watson og Matt Kuchar er henholdsvis tre og fire slag bak Hanson.

Favorittene sviktet 34-åringen som kan bli Sveriges første mannlige majorvinner startet dag tre med en bogey, men fulgte opp med tre birdier på de neste sju hullene. Også på hull 12, 14, 15, 17 og 18 holdt Hanson seg under par.

Langt verre gikk det for duoen som ledet etter annen runde. Fred Couples og Jason Dufner brukte begge 75 slag lørdag og deler 11.-plassen. Også Rory McIlroy hadde en katastrofal dag med hele fem slag over par. Nordiren er falt til 27.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer