- Kommer ikke til å bli lett å sove i natt

Svenske Peter Hanson leder US Masters.

LEDER: Peter Hanson er ett slag foran veteranen Phil Mickelson, som har vunnet turneringen tre ganger tidligere. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar
LEDER: Peter Hanson er ett slag foran veteranen Phil Mickelson, som har vunnet turneringen tre ganger tidligere. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike SegarVis mer

Peter Hansons spill under årets første majorturnering i golf har vært varierende, men etter en suveren tredjerunde er det svensken som fører an før siste dag av US Masters.

Dermed venter en dramatisk kveld for Hanson, som natt til mandag norsk tid kan skrive svensk idrettshistorie.

- Det kommer ikke til å bli lett å sove i natt, sa Hanson etter å ha gått den tredje runden på 65 slag. Det var sju under par og den beste runden en golfer har gått under årets Masters.

Hanson er ett slag foran veteranen Phil Mickelson, som har vunnet turneringen tre ganger tidligere. Deretter følger sørafrikaneren Louis Oosthuizen to slag bak, mens den amerikanske duoen Bubba Watson og Matt Kuchar er henholdsvis tre og fire slag bak Hanson.

Favorittene sviktet 34-åringen som kan bli Sveriges første mannlige majorvinner startet dag tre med en bogey, men fulgte opp med tre birdier på de neste sju hullene. Også på hull 12, 14, 15, 17 og 18 holdt Hanson seg under par.

Langt verre gikk det for duoen som ledet etter annen runde. Fred Couples og Jason Dufner brukte begge 75 slag lørdag og deler 11.-plassen. Også Rory McIlroy hadde en katastrofal dag med hele fem slag over par. Nordiren er falt til 27.-plass.

- Det virker som at hvert år jeg kommer hit, så slår jeg dårlig på ni hull. 42 i dag (første ni) var ikke akkurat bra. Jeg traff ikke godt og gjorde det vanskelig for meg selv, sa McIlroy og la til at han håpet på en topp 10-plassering.

Nedtur for Woods Tiger Woods er også langt utenfor seierskampen. Den tidligere verdenseneren virket frustrert under lørdagens runde, men slo til slutt inn til par. Det betyr at han er tre slag over par totalt og ligger på 40.-plass.

- Jeg trenger åpenbart hjelp fra guttene foran. Men uansett hva de gjør, må jeg spille en fantastisk runde golf i morgen, sa Woods.

For «söta bror» har turneringen vært en stor suksess. På delt 6.-plass ligger Henrik Stenson som er fem slag bak landsmannen Hanson. Ytterligere to slag bak ligger Fredrik Jacobson på delt 11.-plass. Dermed har tre svensker teoretisk mulighet på Masters-seieren.

(NTB)