Kommer ikke til hoppuka

For fem år siden var Espen Bredesen (30) konge i hoppuka. Nå må han se hoppuka på TV for første gang på åtte år.

- I går sprakk jeg totalt, og kom ikke med i norgescuprennet i Granåsen. Slik jeg hopper nå, har jeg ikke noe utenlands å gjøre. Men jeg gir ikke opp, og har fortsatt håp om å komme på VM-laget i februar, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

Lørdag ble han nummer seks i Granåsen.

Helsprekk

- I går prøvde jeg å gå hardere ut, og få mer fart i hoppingen. Dessverre endte forsøket i helsprekk. Målet nå er å få til teknikken i løpet av jula, og hoppe verdenscup igjen litt ut på nyåret. Stemmer detaljene, kan jeg slå de aller fleste, sier Espen Bredesen, som så rennet fra tribuneplass.

- Jeg har vært i hoppuka siden vinteren 1990/91. Det blir rart å se nyttårshopprennet på TV. Det er kjedelig å ikke være der, men likevel bedre enn å sette utfor og ikke få det til, sier Espen.

I motsetning til Bredesen, er Tommy Ingebrigtsen i knallform. Verdensmesteren fra 1995 tok sin tredje norgescupseier på rad i går, og utklasset konkurrentene i hjemmebakken Granåsen. Neste mål for «Tiger'n» fra Byåsen blir å slå til også internasjonalt.

Ingen nordmann har vært på pallen i verdenscupen denne VM-vinteren. Kristian Brenden har en fjerdeplass (på Lillehammer), Lasse Ottesen er blitt nummer fem (i Predazzo) og Morten Ågheim nummer seks (i Chamonix).

Optimistisk

- Vi er snart blant de tre beste. Både Morten Ågheim, Lasse Ottesen og Henning Stensrud kan fort være på pallen, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten.
Foruten disse tre, er Kristian Brenden, Tommy Ingebrigtsen, Olav Magne Dønnem, Roar Ljøkelsøy, Christian Meyer og Jon Petter Sandaker blant de hoppuke-aktuelle.