Kommer med klar advarsel

Manchester City-manager Pep Guardiola (51) leverer en vekker til sine lyseblå elever før Champions League-start.

JUBEL: Fra Manchester City-spiss Erling Braut Haaland og manager Pep Guardiola. Foto: PA/NTB
JUBEL: Fra Manchester City-spiss Erling Braut Haaland og manager Pep Guardiola. Foto: PA/NTB Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland (22) har vært en umiddelbar suksess etter at han i sommer byttet ut Borussia Dortmund til fordel for Manchester City.

På sine seks første Premier League-kamper står Haaland med oppsiktsvekkende ti mål, og det er lite som tyder på at scoringene fra den norske spissen uteblir i Champions League denne sesongen.

Men før Manchester Citys åpningskamp borte mot Sevilla tirsdag kveld, leverer Pep Guardiola en klar advarsel til de andre City-stjernene.

For til tross for at Haaland ble hentet for å hjelpe Premier League-mesteren til suksess i Champions League, en turnering der klubben ennå ikke har klart å gå til topps, gjør Guardiola det klart at Manchester City-spillerne ikke kan lene seg på Haaland og forvente at jærbuen «gjør hele jobben» i Europas gjeveste klubbturnering.

- Alle spillerne vi har hentet ønsker å gjøre oss bedre. Noe annet hadde vært rart, men om de hjelper oss til å vinne titler, vet jeg ikke. Hvis vi legger alt på Haaland sine skuldrer, vinner vi ikke Champions League, sier Guardiola ifølge lokalavisa Manchester Evening News.

LEVERER: Erling Braut Haaland har bøttet inn scoringer for Manchester City. Foto: Barrington Coombs/PA via AP/NTB
LEVERER: Erling Braut Haaland har bøttet inn scoringer for Manchester City. Foto: Barrington Coombs/PA via AP/NTB Vis mer

Den spanske manageren tilføyer:

- Vi prøver å skape flest mulig sjanser for ham, sånn at han kan score mål. Vi overbeviste ham om å komme hit, fordi vi manglet en spiss. Han lærer oss å kjenne, og finner seg til rette hos oss.

IMPONERT: Manchester City-angriper Erling Braut Haaland er på alles lepper, inkludert kong Haralds, som er imponert over det jærbuen har fått til. Vis mer

Guardiola forklarer at han forstår hysteriet rundt Haaland, men minner om at det er viktig at alle de nye spillerne finner seg til rette.

- Vi vinner ikke for Erling, og vi taper ikke for Erling. Han har noen helt spesielle kvaliteter, som gjør at han kan løse enkelte problemer for oss. Men hvis vi ikke spiller bra, vinner vi ikke fotballkamper, forteller Guardiola.

I tillegg til Sevilla er Manchester City i Champions League-gruppe med F.C. København, og ikke minst Haalands gamleklubb Borussia Dortmund.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer