Kommer med Rolls\'ene til V75 i Drammen

(Dagbladet.no): Den svenske trenernestoren Olle Goop kommer fra Karlstad til Drammen med de norske hoppene American Rolls og French Rolls. Begge har vunnet sportrekningen og trakk hvert sitt førstespor.

Olle Goop er en travsportens gentleman til fingerspissene med sin sympatiske, lune og rolige væremåte. Uten å ta munnen for full av de helt store glosene veier hans ord likevel tungt.

American Rolls har ikke startet siden seiersløpet den 16.august på Åby Travbane. 3-års hoppa var ikke startberettiget til Kriteriet og sto over Oaks. Hun har hatt en pause, men skal være godt forberedt foran oppgaven i V75-2/V5-4 lørdag.

- American Rolls kjennes fin ut i trening og jeg var fornøyd med det siste hurtigarbeidet, sier trener og kusk Olle Goop til Dagbladet.no.

- Hun har hatt en liten pause og trenger kanskje et løp før formen er på topp. Jeg kjenner ikke helt til motstanden, men jeg tror min hest skal gjøre en fin prestasjon. Hun er rask fra start, og jeg ser ikke bort fra at vi sitter i tet. Spillerne får vurdere henne opp mot motstanden. Men som sagt, jeg tror hun gjør en god figur, sier Olle Goop diplomatisk.

Stallvenninnen French Rolls skal prøve seg i Ole A. Landaas Æresløp i V75-6. 4-års hoppa har vært knepent slått i de to siste løpene. Hun er lynkjapp fra start og leder trolig løpet fra start til mål.

- French Rolls har vært veldig bra i hele år. Jeg vet ikke om vi kan forsvare sporet, men hun er hyggelig fra start. Jeg tror hun skal være med og kjempe om seieren.

Hun er vel den av mine to med den beste vinnersjansen, siden hun har vært jevnt i gang hele tiden, og holder flott form, betror Olle Goop.

- Du har både Thai Tanic og Steinlager på stallen. Hvordan står det til med dem? Går det mot et comeback for vår verdensstjerne Steinlager?

KJØRER ROLLS. Her er den franske utgaven. Olle Goop har mest tro på French Rolls. Foto: HESTEGUIDEN.COM
KJØRER ROLLS. Her er den franske utgaven. Olle Goop har mest tro på French Rolls. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Ja, det ser bra ut med begge hestene. Steinlager er frisk og fin, og skaden ser i øyeblikket bra ut. Forhåpningene finnes jo der om et mulig comeback i banen. Det er klart det blir tøffere når treningen trappes opp. Og vi får se hvordan han tåler det. Det er for tidlig å svare på om det blir noe comeback. Vi må se tiden an, avslutter Olle Goop.

En heldig alenevinner kan hente 34 millioner i denne ukens V75-omgang.

KJØRER ROLLS. Her er den amerikanske utgaven. Olle Goop tror American Rolls leder lenge.
STANDSMESSIG KUSK. Svenske Olle Goop bytter ut jakke og slips med kjøredrakt på Drammen lørdag.