Kommer med stikk

Martin Ødegaard om påstått «hore-uttalelse» mot Erling Braut Haaland: - De må vel prøve alle mulige triks når de ikke klarer å stoppe ham på vanlig måte.

TRIUMF: Martin Ødegaard (t.v.) og Erling Braut Haaland feirer 2-1-seieren over Sverige. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
TRIUMF: Martin Ødegaard (t.v.) og Erling Braut Haaland feirer 2-1-seieren over Sverige. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Sverige - Norge 1-2

STOCKHOLM (Dagbladet): Erling Braut Haaland (21) kom i sentrum for begivenhetene i går kveld.

Først scoret han to mål da Norge slo Sverige 2-1 i Stockholm. Så hevdet han at Sveriges midtstopper, Alexander Milosevic, kalte ham for «en hore» underveis i kampen.

Det var overfor rettighetshaver TV 2 har Haaland kom med den oppsiktsvekkende avsløringen. Da Martin Ødegaard sto i intervjusonen etter kampen - og ble spurt om uttalelsen - var han uvitende.

GOD STØTTE: Spillerne takker de tilreisende nordmennene etter kampen. Foto: Christine Olsson /TT / NTB
GOD STØTTE: Spillerne takker de tilreisende nordmennene etter kampen. Foto: Christine Olsson /TT / NTB Vis mer

- Nei, den fikk jeg ikke med meg. De må vel prøve alle mulige triks når de ikke klarer å stoppe ham på vanlig måte. Men det hjalp lite, han scoret igjen to avgjørende.

Ifølge Haaland sa Milosevic også at han ville «knekke føttene hans». Selv benekter Milosevic at han kalte Haaland for «en hore».

- Jeg ville ikke ha sagt det, sier han.

Norge står uansett med seks poeng etter to kamper i Nations League og har fått en drømmestart. Vi vinner kamper vi ikke ville ha gjort før.

Ødegaard er overbevist om at noe er på gang.

- Jeg føler vi var ganske solide fra start til slutt. Det var en liten periode i begynnelsen av andre omgang hvor de hadde mye dødball, mange cornere og litt trykk på oss. Men utover det synes jeg vi kontrollerte det meste.

SNAKKER UT: Morten Thorsby forteller om dommeravgjørelsen som ga Norge straffe. Video: Rødt Kort. Reporter: Henrik Ljosland / Rødt Kort Vis mer

Om tomålsscorer Haaland sier han:

- Det er ikke så mye mer å si enn at han er ekstremt viktig for oss. Igjen var han outstanding. Vi må bare prøve å sette ham opp så mye som mulig. Da ser du at det blir mål.

Torsdag venter Slovenia på Ullevaal.

NATIONS LEAGUE

Norge22003-16
Serbia21014-23
Sverige21013-23
Slovenia20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer