Får gjennomgå: Rory McIlroy. Foto: NTB Scanpix
Får gjennomgå: Rory McIlroy. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kommer med tirade mot superstjerne etter han slapp bombe

- Det er et hån mot alle som har jobbet for å fremme golf.

(Dagbladet): Golf er tilbake i sommer-OL, men på herresiden har det vært et mannefall før lekene i Rio de Janeiro.

Blant de som har trekt seg er Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth og Rory McIlroy. De fire topper verdensrankingen.

Ville ikke se

I går slapp Rory McIlroy nok en bombe. På en pressekonferanse før The Open fortalte briten at han ikke kommer til å nedprioriterer golf på TV til fordel for noe som betyr noe, og for å strø litt mer salt på fornærmelsen fortalte 27-åringen at han ikke følte noe ansvar overfor idretten.

- Jeg startet med golf for å vinne. Jeg startet ikke med golf for å få andre til å begynne med golf, sa McIlroy til The Telegraph.

Slakter verdensstjerne

Det får flere til å reagere. Blant dem Golf Channels Brandel Chamblee.

Eksperten hadde virkelig kvesset sagen da han slaktet superstjerna på direkten under The Open:

- Han kommer til å angre på det for resten av livet. Jeg tror det er det øyeblikket han kommer til å angre mest på. Å si at golf ikke betyr noe i OL er et hån mot alle som spiller der, og alle de som har forsøkt å gjøre golf bedre siden 2007, tordner han ifølge USA Today.

Han fortsetter:

- Golf er for dyrt, for eksklusivt, for tregt og det er for vanskelig å forstå reglene for folk flest. Nå hadde Rory en mulighet til å dra til OL sammen med stjernene og bevise at golf er en sport. Da han sa nei, skyldte han på viruset. I dag sa han at han ikke skulle se på en gang, det er et hån mot alle som har jobbet for å fremme golf.