Kommer med to og vinner med to?

Noralf P. Brækken kjører glatt 50 mil til Bjerke til V65-løp, når han har med seg gode hester på transporten. Det har han denne gang.

(Dagbladet.no): Med på transporten har han Neastjerna og stallkameraten Bleke Kongen som gjør en spennende årsdebut. Begge er gode nok til å vinne sine løp i kveld.

Neastjerna greide ikke å innhente en opplagt Stolt Embla sist onsdag, men kapret annenplassen etter en sterk langspurt. Da var det i et rent hoppeløp. Nå prøver hun seg på gutta, blandt andre formsterke Åspe Kvikk over sprintdistanse i V65-5.

- Jeg var meget fornøyd med innsatsen sist. Vi kunne ikke innhente Stolt Embla, men Neastjerna fungerte fint. Vi møter hingstene denne gang. I tillegg står hun litt langt ute bak startvingen i sjettespor. Hun er ganske bra fra start, men uten å være voldsomt rask. Her ligger det an til full fart hele veien. Og det skal passe henne bra.

Jeg tror vi skal være med i toppen, sier trener og kusk Noralf P. Brækken til Dagbladet.no.

Neastjerna får selskap på transporten av Bleke Kongen som årsdebuterer i V65-4. Hingsten var en lovende tre-åring i fjor, som innledet med å galoppere ganske lett av mangel på rutine. Men etter hvert ble han svært stabil og travet flere sterke løp. Han var fem ganger først i mål på tolv forsøk.

- Han vant veldig enkelt i de to siste løpene på slutten av fjoråret. Han har utviklet seg fint og er godt forberedt til løpet på Bjerke. Vi har kjørt en del intervaller med ham hjemme og han skal ha fin fart i kroppen. Vi har ennå ikke sett hva han er god for. Det skal være mye å gå på. Det flyter fint for ham om dagen.

Knugen, som vi kaller Bleke Kongen hjemme på gården, har nok den beste vinnersjansen av mine to i kveld, røper Noralf P. Brækken.

INGEN BLEIKING. Bleke Kongen er ingen bleiking i løpsbanen. Det skal konkurrentene få merke i kveld. Foto: HESTEGUIDEN.COM
INGEN BLEIKING. Bleke Kongen er ingen bleiking i løpsbanen. Det skal konkurrentene få merke i kveld. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer
DOBBEL SJANSE. Neastjerna er den andre hesten som kan vinne for Brækken på Bjerke.