- Kommer neppe til Oslo

Det finnes ett stort spørsmål før to av verdens største fotballklubber lander i Oslo i morgen.

TIL OSLO ELLER IKKE? Sjansene for at Cristiano Ronaldo kommer til Oslo i helga, er små, tror United-topp i Norge. Arrangøren sier at de ikke vet. Foto: NTB
TIL OSLO ELLER IKKE? Sjansene for at Cristiano Ronaldo kommer til Oslo i helga, er små, tror United-topp i Norge. Arrangøren sier at de ikke vet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag fyller to av verdens største fotballklubber, Manchester United og Atletico Madrid, Ullevaal Stadion. Allerede i morgen ettermiddag lander United på Gardermoen.

Det store spørsmålet er:

Kommer Cristiano Ronaldo?

Portugiseren vendte tilbake til Manchester denne uka etter å ha uteblitt fra klubbens sesongoppkjøring. Han skal angivelig ønske seg bort, for å få spille Champions League-fotball. Manager Erik ten Hag har imidlertid stått på at Ronaldo er med i planene hans for kommende sesong.

Arrangøren av Oslo-kampen, Sjur Mørk i selskapet ProUnite, sier at han ikke har fått melding om hvem som kommer og ikke kommer. Ei heller om Ronaldo vil dukke opp.

- Det er ikke avgjort. Vi har ikke fått noen lister over hvem som kommer, sier han.

Hans arrangørkollega Jack Holand bekrefter også dette:

- Klubbene holder kortene tett til brystet om troppene, sier han.

- Glemmer

Mørk kommer i den forbindelse med et budskap:

- Ronaldo eller ikke på Ullevaal: Folk har en tendens til å glemme at klubben er større enn spilleren. United har 45 000 medlemmer i sin skandinaviske supporterklubb. Det er klubben de holder høyest. For oss er det også merkevaren United som selger. Ikke enkeltspilleren, mener han.

Mørk arrangerte også to kamper på Ullevaal med Barcelona involvert, i 2010 og 2013.

- Der spilte Zlatan en av kampene og Messi den andre. Men ellers var det ikke altfor mange store navn. Vi solgte ut stadion uansett fordi merkevaren Barcelona er så sterk. Samme med United nå. Og vi må ikke glemme motstanderen Atletico Madrid, sier han – og slår fast:

- Dette kunne vært en Champions League-finale. Og vi får den i Oslo.

- Ikke store sjanser

En som nær har konkludert med at Ronaldo vil glimre med sitt fravær i Oslo, er Dag Langerød, ansvarlig redaktør i United.no.

- Det sier seg selv siden Ronaldo ikke har hatt én eneste treningsøkt med resten av troppen til nå i sommer, skriver han på United.no.

Han viser også til meldingene om at Ronaldo ikke har kommet til Manchester for å trene, men for å fortelle klubben at han vil bort

- Sjansene er ikke veldig store for at han blir med når United møter Atletico Madrid i Oslo lørdag, skriver han.

- Man skal aldri si aldri, men etter Anthony Martials gode form i Thailand og Australia så ligger det veldig i kortene at franskmannen i stedet får fornyet tillit i Oslo, kommenterer han på supportersiden.

Overfor Dagbladet utbroderer Langerød:

- Jeg skal aldri si aldri. Men en Ronaldo som har trent litt for seg selv og vil bort - at han plutselig skal kastes inn før Martial i generalprøven til Premier League-starten høres snodig ut for ten hag som er kjent for å ha klare krav. Ronaldo har i de kravene ikke vært til stede, sier han.

En ørliten åpning gir han.

- Jeg skal kanskje ikke helt utelukke en greie hvor han kommer innpå som reserve. Men igjen har han veldig lite trening til nå med gruppa, presiserer han.

Engelske medier spekulerer i om United kamp for 2. laget mot spanske Rayo Valecano på Old Trafford søndag er mer aktuelt fot et eventuelt comeback.

Den kjente United-bloggen The Peoples Person tror heller ikke på Ronaldo i Oslo.

«Cristiano Ronaldo meldte seg på ny på United-anlegget Carrington på tirsdag, men han er flere uker bak lagkameratene, og hans pågående situasjon vil gjøre en reise til Oslo til en anspent sak da han ser ut til å planlegge en overgang til en Champions League-klubb som er villig til å ta ham, om en slik klubb eksisterer», skriver de.

UNNSKYLD: Manchester Uniteds stjernespiller var alt annet enn fornøyd etter tapet mot Everton lørdag 9. april. Nå beklager han utbruddet sitt. Video: Youtube / Direktesport / Red Bull Vis mer

Vil ikke snakke sikkerhet

Arrangør Mørk vil ikke si mye om hvor vidt Ronaldos tilstedeværelse vil påvirke sikkerhetsoppbudet rundt kampen og Uniteds besøk i Oslo.

- Det kan jeg ikke svare på, sier han.

- Er det konfidensielt?

- Ja, vi kan ikke uttale oss om det. Men generelt kan jeg si at vi er godt forspent, både med oppbud av politi og eksterne vaktselskaper. Vi har kontroll, bedyrer Mørk og koster på seg følgende bemerkning:

- Jeg sover dårlig om natta uansett. Så det er ikke noen forskjell nå.

- Hva er du mest spent på før denne helga?

- Som arrangør er jeg spent på hvordan maskineriet vårt er etter tre år med pandemi. Det går mye på logistikk, som transport av klubbene fra hotell til arena og slike ting. Når det er sagt: Alt virker lovende, forsikrer han.

I forbindelse med Oslo-besøket får 30 personer møte United-spillerne for signering av drakter.

- Dette er en blanding av sponsorer, partnere og supportere, sier arrangør Mørk.

Uniteds supporterklubb har trukket ut tre medlemmer mellom 13 og 17 år som får møte sine idoler.

Sjur Mørk oppfordrer tilskuere om å være tidlig ute til kampen. Dørene på Ullevaal åpner 90 minutter før kampstart kl 13.45.

Allerede fra kl.10.00 vil en såkalt Fan Zone åpnes i tilknytning til stadion.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer