- Kommer noen inn døra med en mobiltelefon, kaster jeg den i Nordsjøen

Di Canio med strenge regler i Sunderland.

STRENGE REGLER: Paolo Di Canio har innført en rekke regler i Sunderland siden han ble klubbens trener i mars i år. - Vi har endret miljøet i garderoben, sier han. Foto: AP/Kin Cheung
STRENGE REGLER: Paolo Di Canio har innført en rekke regler i Sunderland siden han ble klubbens trener i mars i år. - Vi har endret miljøet i garderoben, sier han. Foto: AP/Kin CheungVis mer

Sunderland-manager Paolo Di Canio innfører strenge regler for å lykkes i Premier League. Blant annet forbyr han spillerne å bruke mobiltelefoner og tomatketsjup.

Siden han erstattet Martin O'Neill i mars, har den kontroversielle italieneren lovet å være streng med spillerne. I forkant av lørdagens ligaåpning mot Fulham, uttalte Di Canio til Daily Telegraph at han har revolusjonert klubben.

- Vi har endret hele miljøet i garderoben. Tenk deg at du i årevis har hatt for vane å bruke mobiltelefonen hver gang du får massasje, til og med rett før du går ut på treningsfeltet.

- Jeg aksepterte dette i 25 dager, for da var målet mitt å jobbe på banen. Men nå har jeg bestemt at om noen kommer inn døren med en mobiltelefon, om det så er i bagen deres, kaster jeg den i Nordsjøen. Det er forbudt, sier Sunderland-sjefen.

Han legger til at han også vil ha mer kontroll over troppens matvaner. Forrige sesong endte Sunderland fjerde sist i Premier League og var kun tre poeng fra å rykke ned. I år vi Di Canio se oppover på tabellen.

- Vi må lære dem om hvorfor de ikke kan nyte hverdagslige ting som majones, ketsjup og cola. Til og med kaffe kan være et problem. Du kan ta en kopp når du står opp, men ikke rett før trening, sier han.

Sunderland-spillerne har trent hardt i sommer og fått utdelt matskjemaer de må følge. Men fullstendig forbud mot alt som er usunt, vil ikke Di Canio pålegge dem.

- Du må selvfølgelig få nyte livet. Jeg skal ikke si noe om de vil kjøpe en cheeseburger en dag. Jeg nekter datteren min å gå til slike steder, men jeg vet at hun likevel gjør det noen ganger. Det er typisk for en student. Det er greit, men ikke som en vane.

(NTB)