Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kommer nye avsløringer

FIS-lege venter på flere bomber før ski-VM.

Den norske FIS-legen Inggard Lereim tror flere langrennsløpere kan blir tatt i doping etter avsløringen av den franske skistjernen Vincent Vittoz.

- Jeg vil ikke se bort fra at det kan komme nye avsløringer i forkant av ski-VM. Vi har kjørt opp testfrekvensen de siste ukene. Utøvere har hatt hyppige besøk. Også utenfor konkurranse. Derfor skal ingen føle seg for trygg, sier dopingjeger Inggard Lereim til Adresseavisen.

Det vil overraske ham mye dersom ikke flere enn Vittoz blir tatt for bruk av doping i forkant eller i løpet av vinterens verdensmester i Oberstdorf.

- Når det gjelder doping, kan ingenting overraske meg. Det er bare å se på historien, sier Lereim.

Belastning

Doping har vært en belastning for langrennssporten ved de tre siste internasjonale mesterskapene.

Under Val di Fiemme-VM i 2003 ble Kaisa Varis avslørt for bruk av stoffet Erytropoietin. I Salt Lake City-OL året før endte langrennsarenaen som den reneste doping-slagmarken. Johann Mühlegg, Larissa Lazutina og Olga Danilova ble sendt hjem i skam. Trioen brukte alle det forbudte stoffet Nesp

Lahtis-VM i 2001 ble noen triste dager for finsk skiidrett. Hele seks langrennsløpere ble tatt for bruk av Hemohes, deriblant Mika Myllylä, Jari Isometsä, Harri Kirvesniemi og Kaisa Varis. Man skal heller ikke glemme at Ljubov Jegorova ble avslørt i Trondheim-VM i Trondheim for åtte år siden.

(©NTB)