VIKTIG BRIKKE: Erlend Mamelund satt bare på benken i et halvt minutt i åpningskampen mot Slovenia. I kveld må han spille opp mot sitt aller beste, om Norge skal slå håndballstorebror Island. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
VIKTIG BRIKKE: Erlend Mamelund satt bare på benken i et halvt minutt i åpningskampen mot Slovenia. I kveld må han spille opp mot sitt aller beste, om Norge skal slå håndballstorebror Island. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVICVis mer

- Kommer til å få et tonn med juling

Mamelund klar for krig mot Island i kveld.

Følg Island - Norge i Dagbladets håndballstudio kl. 20.10!

VRSAC (Dagbladet): Erlend Mamelung (27) var sammen med keeper Ole Erevik enerne på laget som dro i land åpningsseieren mot Slovenia mandag.  I kveld er det på'n igjen, og om mulig enda viktigere.

Med seier over Island er Norge garantert å gå videre i EM - og enda bedre - de er garantert å gå videre med minst to poeng. Det kan bety alt når endelige plasseringer og OL-billetter skal fordeles neste uke.

- Ingen tvil om at det er en viktig kamp, men det er alle kamper i et mesterskap, sier Haslum-sjefen, som har motbevist kritikere som trodde han ville bli en dårligere håndballspiller av å vende hjem fra proffspill i utlandet til hjemklubben Haslum.

Etter EM-oppkjøringen og ikke minst åpningskampen mot Slovenia å dømme, er heller det motsatte tilfelle.

- Jeg er i god form, sier Mamelund selv.

Derfor fikk han da også mest spilletid av samtlige mot Slovenia mandag kveld. Kun et halvminutt satt han på benken.

Få og ta imot juling
Og kreftene kan saktens trenges i kveld. Island er ikke akkurat noe småguttelag.

- De er robuste store karer som spiller tøft fysisk. Det kommer vi til å få merke. Det blir vel et tonn juling å ta imot. Men slik skal det være, og det tåler vi, sier Mamelund, og legger til med et skjevt smil.

- Vi kommer nok til å dele ut litt juling selv også.

- Det er helt ok med fysisk tøft spill så lenge det er fair, og Island spiller fair, sier han.

At topphåndball gjerne medfører en form for kroppslig kontakt som ikke akkurat kan kalles kjærtegn, er Mamelund godt kjent med. Seinest uka før EM fikk han slått ut begge fortennene i en oppkjøringskamp mot Frankrike.

Tenna er på plass igjen.

- Vi fikk skrape dem opp av parketten og limt dem på igjen. Der håper jeg de blir sittende til jeg kommer hjem.

- Men det er bare en midlertidig løsning, jeg har allerede bestilt tannlegetime hjemme for å få gjort noe mer permanent, sier han om tanngarden.

Blir gjerne lenge
Men tenna kan gjerne vente ei stund for Erlend Mamelunds del. Han har det ikke travelt med å komme hjem.

- Vi vil selvsagt komme oss lengst mulig i EM. Det sier seg selv.

- Jeg er sikker på at vi kan slå Island i kveld. Jeg så åpningskampen deres mot Kroatia, og fikk se akkurat det jeg forventet å få se. De er gode, bevares, men at vi kan slå dem - selvsagt.

- Vi gjorde mye bra mandag, og en del mindre bra. Klarer vi å ta med oss det positive, og gjøre de dårlige periodene kortest muliig, har vi store sjanser.

- Ikke minst viste vi en enorm moral da vi reiste oss i andre omgang mot Slovenia. Den kan komme godt med i kveld, sier Erlend Mamelund til Dagbladet.

DÅRLIG START: Kristjan Kristjansson og Island ledet nesten hele kampen mot Kroatia, men sprakk de siste minuttene. Foto:   REUTERS/Ivan Milutinovic (SERBIA  - Tags: SPORT HANDBALL)
DÅRLIG START: Kristjan Kristjansson og Island ledet nesten hele kampen mot Kroatia, men sprakk de siste minuttene. Foto: REUTERS/Ivan Milutinovic (SERBIA - Tags: SPORT HANDBALL) Vis mer