Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kommer til å ha ordet «bortkasta» assosiert med navnet sitt resten av karrieren

Mener engelsk avis hvis Ødegaard ikke presterer.

(Dagbladet): Når man er 16 år og blir hentet til verdens største klubb, får man naturlig nok et stort press på seg til å lykkes.

Da Martin Ødegaard i går ble Real Madrid-spiller, svarte han at han tar presset med knusende ro.

- Jeg føler ikke noe press. Det er selvfølgelig noe annet å spille for real enn Strømsgodset. Jeg skal bare nyte det. Jeg tenker mer at det er positivt enn at det er press.

I dag har engelske Telegraph en kommentar om Martin Ødegaard. Der skriver journalist Ben Bloom om hvorfor han mener at 16-åringen er nærmest dømt til å mislykkes i Real Madrid.

• Les også: Nå viser Ødegaard hvilket nummer han skal spille med

Svingende lønnstall Kommentaren er bygget på den ryktede ukeslønna på 800 000 kroner - et tall som gikk sin seiersgang i sosiale medier i går. Den svimlende summen vil i såfall bety at Ødegaard får en årslønn på drøyt 41 millioner kroner.

I Norge omtales lønna heller å ligge på et sted mellom ti og 20 millioner kroner i året.

Hvis ikke nordmannen vinner mange serietitler, løfter Champions League-trofeet flere ganger og går forbi Lionel Messi og hans fire Gullballer, så vil 16-åringen bli omtalt som «bortkastal», mener Bloom - som til de grader legger press på Ødegaard.

- Hvis han ikke gjør det, så vil han ha ordet «bortkasta» assosiert med navnet sitt resten av karrieren. Penger er den ultimate målestokken på suksess, og ved at Real Madrid betaler Ødegaard en sånn lønn, så har de sørget for at han kommer til å feile, skriver Bloom i kommentaren.

Må bli en av verdens beste Trolig solgte Strømsgodset unggutten for rundt 30 millioner, og kan ende opp med å få rundt 60 millioner kroner totalt for gullkalven.

Uansett årslønn, mener Telegraph at salgssummen er svært høy for en gutt som så sent som i april i fjor debuterte i Tippeligaen.

- Det er ikke hans skyld, men Ødegaard er nesten dømt til å feile. Hvis ikke tenåringen blir en av tidenes beste spillere, så er han en skuffelse. En som har underprestert. Bortkasta penger, mener Bloom.

Bloom mener at nordmannen nå har 61 dager på seg til å bli tidenes yngste målscorer i La Liga - for å bevise at det har vært verdt å fly han rundt i Europa i privatfly og gi ham VIP-behandling i Madrid. 

Dagbladet har vært i kontakt med flere fotballeksperter, som ikke ønsker å kommentere Telegraphs påstander.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media