- Kommer til å kle på meg neste år

Bjørgen er skuffet over norske medier etter muskelsnakk.

BILDET: Marit Bjørgen ble kåret til både årets kvinnelige utøver og årets forbilde under Idrettsgallaen på Hamar. Dette bildet førte også til oppmerksomhet.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
BILDET: Marit Bjørgen ble kåret til både årets kvinnelige utøver og årets forbilde under Idrettsgallaen på Hamar. Dette bildet førte også til oppmerksomhet. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgens veltrente overkropp fikk stor oppmerksomhet da hun viste fram armmusklene under idrettsagallaen forrige helg.

Skryt ble imidlertid fulgt av dopingpåstander i finsk presse, der det som viste seg å være ti måneder gamle dopingbeskyldninger fra skandaletreneren Kari-Pekka Kyrös, ble trukket fram for å ledsage bildene av Bjørgen med prisen.

I et intervju med Adresseavisa sier den norske skistjernen at hun er skuffet over norske mediers gjengivelse av dopingbeskyldningene.

- Det er en del av gamet. Jeg er glad jeg er 30 år og hardhudet. Når det kommer fra han, tar jeg det ikke seriøst. Men det er litt skuffende at norske medier lager saker om det. Jeg mener de burde oversett det, sier Bjørgen.

Samtidig smiler hun litt av at overarmsmusklene skapte såpass store reaksjoner.

- Jeg er ikke stor. Jeg tror det er en god fotograf. Jeg tror hun har tatt et godt bilde. De er ikke større nå enn for ti år siden. Jeg skjemmes ikke, men når temaet blir slikt, så kommer jeg til å kle på meg neste år, sier Bjørgen til Adressa om Scanpix sitt velbrukte bilde.

Marit Bjørgen ble til slutt nummer to i Tour de Ski i år igjen, og føler seg fortsatt litt kjørt etter det lange løpet.

Neste helg skal hun gå verdenscup i estiske Otepäa.