Tour de France:

– Kommer til å koste, så han må prøve alt han kan

Boasson Hagen og Van Oudenhove øyner seiersmulighet i Colmar.

SKAL GI ALT: Onsdagens femte etappe er helt i grenseland for Edvald Boasson Hagen. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
SKAL GI ALT: Onsdagens femte etappe er helt i grenseland for Edvald Boasson Hagen. FOTO: Tim de Waele/Getty ImagesVis mer

SAINT-DIÉ-DES-VOSGES (procycling.no): Norsk fans og presse leter stadig etter muligheter hvor de nasjonale heltene kan kjempe om seier, og den femte etappen er en som beveger seg helt i grenseland for Edvald Boasson Hagen.

«Vi kan jo ikke bestille seire, da hadde vi hatt mange for å si det sånn», sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove syrlig, men han er klokkeklar på at dagens etappe er en reell sjanse for nordmannen

– Gode muligheter… vi får se, for det kan fort bli litt i overkant, men det er sånne etapper vi må satse på med Edvald. Selv om det kommer til å koste ganske mye de siste bakkene, så må han prøve alt han kan for å sitte med og så har vi [kanskje] sjansen, forteller han før start til procycling.no.

Rudsbygdingen er litt skarpere i sin uttalelser, og mener han bør kunne klare utfordringene som kommer mot slutten av etappen.

– Det er jo [en stor mulighet], men det er akkurat i grenseland med litt over seks prosent og rundt fem kilometer. Fem prosent går ofte greit, men den ene prosenten gjør utslag. Jeg skal bite tenna sammen og jeg tror jeg skal være med, og bør kunne klare å være med, forteller han til procycling.no og NRK.

LES OGSÅ: Dette er de norske seiersjansene i Tour de France

– Helt på kanten

Mot slutten av etappen er det altså duoen Côte des Trois-Épis (2.kat., 5 kilometer à 6,7 prosent) og Côte des Cing Châteaux (3.kat., 4,6 kilometer à 6,1 prosent) som venter. Begge har ramper over ti prosent og smale, tekniske utforkjøringer. Sistnevte topper ut 19,5 kilometer fra målstreken i Colmar.

Etappen minner litt om den 32-åringen vant i Critérium du Dauphiné. Da var det to ganger opp Côte de Roquenatou (3,7 kilometer à 6,7 prosent) i avslutningen, som var på hengende håret for Dimension Data-rytteren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GODT BESKYTTET: Edvald Boasson Hagen er Dimension Datas mann på den femte etappen. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
GODT BESKYTTET: Edvald Boasson Hagen er Dimension Datas mann på den femte etappen. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

– Edvald vant en tøff etappe i Critérium du Dauphiné. Dette er Tour de France og kanskje også enda tøffere profiler, men du mener fortsatt det kan være mulig?

– Jeg tror det er helt på kanten, men vi må jo tro på muligheten, så han kommer til å gjøre alt han kan for å sitte med, for han ser det er mulighet for en etappeseier.

LES OGSÅ: Eiking: - Skal prøve å gå i brudd

Alt avhenger av Quick-Step

Med Julian Alaphilippe i den gule trøyen og som en stor favoritt etter maktdemonstrasjonen på etappen til Épernay, mener Van Oudenhove at de er belgierne som kommer til å diktere den femte etappen slik de vil.

– Jeg tror det blir litt taktisk spill. De kan jo si, hvis det er fem-seks mann i brudd og første [i sammendraget] er på åtte minutter, kan de fortsatt kjøre kontrollert og beholde trøyen, så de trenger ikke å vinne etappen. De kommer til å spille det spillet med, la oss si Sunweb og BORA. Da er det opp til dem. Det er spørsmålet hele tiden: hvor mye investerer Quick-Step i å beholde den trøyen, og hele etappen kommer til å bli basert på det.

– Hva slags utvikling er det du håper på?

– Hvis det passer for Edvald er det mange andre ryttere og lag det også passer for, type [Michael] Matthews, type [Sonny] Colbrelli, så vi håper på en kontrollert etappe og at de går for samme mål som oss, så da kan vi utnytte oss litt av det. Men jeg tror det blir veldig vanskelig start, så vi kommer til å være skikkelig på hugget, men Edvald kommer til å spare seg til finalen. Hvis det går et brudd inn så håper vi å ha noen med der, men det blir heller ikke så veldig enkelt. Som alltid i touren veldig uforutsigbart, men vi er forberedt ganske bra på dagens etappe.

Kortene det sørafrikanske laget skal spille ut i innledningen av rittet, i håp om få noen med i brudd, er Steve Cummings og Ben King, men Michael Valgren er ikke uaktuell heller.

– Men Valgren er også på to minutter, så det bruddet går ikke langt hvis Quick-Step virkelig kjører for å beholde den trøyen. For oss hadde det beste vært King eller Cummings.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!