- Kommer til å være minst like nervøs som mot Kroatia

Drillo om kommentator-comeback etter åtte år.

TV-COMEBACK: Landslagssjef Egil Drillo Olsen skal kommentere EM for NRK i sommer. Et av lagene han må vurdere underveis er morgendagens motstander Kroatia.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
TV-COMEBACK: Landslagssjef Egil Drillo Olsen skal kommentere EM for NRK i sommer. Et av lagene han må vurdere underveis er morgendagens motstander Kroatia. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Egil Olsen klarte ikke å ta Norge til EM denne gangen, men landslagssjefen skal til Ukraina og Polen likevel.

Drillo gjør nemlig comeback som ekspertkommentator under sommerens mesterskap, og tar plass ved siden av Arne Scheie for første gang siden 2004.

- Ja, jeg tror det er 8-9 år siden sist, jeg. Jeg skal være med på fem kamper, inkludert den ene kvartfinalen, sier han til Dagbladet.

- Hvordan er kommentatorformen, egentlig?

- Det er et godt spørsmål. Jeg kommer nok til å være minst like nervøs da som jeg er i morgen, sier Drillo med et smil.

Eksepsjonelt
Ifølge NRK var den siste kampen Scheie og Olsen kommenterte sammen Viking mot HamKam, den gangen Vikings trener var ingen ringere enn Roy Hodgson, mannen som i dag er Englands landslagssjef.

- Jeg gleder meg veldig, og føler meg utrolig privilegert. Jeg tror Drillo gjør dette utelukkende fordi han er veldig glad i fotball, sa Arne Scheie nylig til egen kanal.

- Det er jo eksepsjonelt å få med en landslagssjef som tidligere har deltatt i et sluttspill på å kommentere. Det er det ingen tvil om, mener Scheie.

Kroatia kan overraske
De to åpner med Spania mot Italia 10. juni, men skal også kommentere morgendagens motstander Kroatia i deres kamp mot Italia 14. juni.

Kroatia er forøvrig et lag Drillo har tro på i årets turnering.

- Kroatia ser ut som de har sterkere spillere enn lag, for de er ikke så imponerende resultatmessig i det siste. Men de har flere stjernespillere på topplag rundt i Europa, og det er det ikke mange land som har. Og ligaindeksen deres er vesentlig bedre enn vår, sier landslagssjefen.

DUO I ÅREVIS: Drillo og Arne Scheie holdt sammen i boksen i mange år, her en stund før den tida, under trekning til VM i Frankrike 1998. Foto: Scan-Foto: Erik Johansen
DUO I ÅREVIS: Drillo og Arne Scheie holdt sammen i boksen i mange år, her en stund før den tida, under trekning til VM i Frankrike 1998. Foto: Scan-Foto: Erik Johansen Vis mer

- De er i en veldig tøff pulje, men de kan overraske. Jeg vil påstå at de er en av de syv-åtte, kanskje ti til og med, som kan vinne EM, sier Drillo.

Søderlund alternativ
Drillo har tapt 24 av 120 landskamper som trener for Norge. Et av disse kom mot nettopp Kroatia (1-2 borte i 2010).

Hvem som skal forhindre en reprise av det på Ullevaal i morgen, har ikke Drillo fortalt ennå.

Men Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp startet ifølge formasjonstreningen på kamparenaen i dag, og andre aktuelle startnavn på midtbanen er Christian Grindheim, Ruben Yttergård Jenssen og Daniel Braaten.

Forsvaret gir seg trolig selv etter at Tom Høgli gjennomførte fredagens trening: Rune Almenning Jarstein - Høgli, Vadim Demidov, Brede Hangeland og John Arne Riise

Mohammed Abdellaoue er det spørsmålstegn ved, og Drillo hentet inn Alexander Søderlund som alternativ selv om han sier det er større sjanse for at Moa spiller enn at han ikke gjør det.