- Kommer til å være skuffet i hele kveld

Oppgitt Nordenstam etter trist VM.

KJEMPESKUFFELSE: Før VM har hun notert tider på trening som er like og bedre enn tidene hun hadde før OL i Beijing, i Roma har det meste gått på tverke for Sara Nordenstam. Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCOIS XAVIER MARIT
KJEMPESKUFFELSE: Før VM har hun notert tider på trening som er like og bedre enn tidene hun hadde før OL i Beijing, i Roma har det meste gått på tverke for Sara Nordenstam. Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCOIS XAVIER MARITVis mer

I OL i Beijing sjokkerte hun med bronsemedalje. I VM er det meste gått på tverke for Sara Nordenstam (26).

I OL svømte hun inn på 2.23,02 på 200 meter i bryst. Det ga pall. 2.27,55 i Roma holdt bare til 22.-plass. Siste semifinaleplass gikk på 2.26,45.

Etter å ha trøblet mye med den nye drakten under de to første distansene hun deltok i, var hun tilbake i tradisjonell tøydrakt foran torsdagens favorittdistanse.

- Det gikk dessverre ikke noe bedre. Jeg er veldig skuffet og kommer til å være det i hele dag og i kveld. Jeg kom ikke hit for 22.-plass. Jeg får det bare ikke til å stemme, sa den svenskfødte svømmeren, som bor på Lambertseter i Oslo.

Prat

Nordenstam føler det hele er frustrerende. Før VM har hun notert tider på trening som er like og bedre enn tidene hun hadde før OL i Beijing.

- Derfor kom jeg hit til Roma med en følelse av dette skulle bli et perfekt mesterskap. Den følelsen forsvant dessverre fort med rotet rundt de nye draktene. De passet bare ikke for meg. Jeg tror ikke at jeg hadde svømt fortere om jeg hadde brukt en ny drakt i dag heller.

- Hva gikk galt?

- Vi må sette oss ned å se på hva vi har gjort og ikke har gjort. Dette er bare kjedelig. Jeg kom ikke hit for å sitte på tribunen, sa hun ærlig og oppriktig. Fra første svømmetak på i mesterskapet skjønte hun at noe var galt. Likevel har hun beholdt håpet.

Omstilling

Fram til lørdag gjelder det å få orden på hodet igjen.

- Jeg får bite tennene sammen og svømme den siste stafetten (4 x 100 meter medley) for jentene, sa hun.

Etter VM venter det ferie i USA. I høst blir det nye stevner, trolig både verdenscup og EM kortbane i Istanbul.

- Jeg har en utfordring der. Kortbane er ikke min sterkeste side.

(NTB)