- Kommer til å vinne flere gull enn meg

Spitz spår historisk Phelps i OL-bassenget.

Mark Spitz med sju gullmedaljer fra OL i München i 1972, tror hans tid på toppen av den historiske gullisten fra OL snart er over.

Spitz er skråsikker på at Michael Phelps kommer til å vinne åtte gull i Beijing om en måned.

- Han er rett og slett fantastisk. Det han gjør i svømmehallen er utrolig. Jeg er overbevist om at han er i stand til å vinne flere gullmedaljer i Beijing enn jeg gjorde i München i 1972, sier amerikaneren med den «uslåelige» gullrekorden.

- Phelps har alt som skal til for å vinne flere gullmedaljer enn meg i ett og samme OL. Han har den erfaringen som skal til, og når han kommer til Beijing er han mye mer erfaren enn jeg var da jeg kom til München.

- Jeg vant bare to medaljer i lekene før jeg klarte sju gull. Phelps vant seks medaljer i Aten for fire år siden. Det sier det meste. Jo, han kommer til å sette en historisk rekord, slår Spitz fast.

I Beijing kommer Phelps til å svømme de samme distansene som i Aten. Det vil si at han starter i 200 og 400 meter individuell medley, 100 og 200 meter butterfly samt 200 meter fri. I tillegg kommer han til å svømme de tre stafettene.

I Aten vant han alt bortsett fra 200 meter fri. Der ble det bare bronse bak Ian Thorpe og Pieter van den Hoogenband, men ingen av dem er med nå, så alt ligger til rette for Phelps-jubel i «Vannkuben» i Beijing, ikke bare en, men åtte ganger.

(NTB)

SPÅR HISTORIE I BEIJING: Legendariske Mark Spitz (t.h.) vant sju gull under OL i München i 1972. Nå spår han åtte medaljer av edleste valør til fantastiske Michael Phelps (t.v.) under OL i Beijing. Phelps står allerede med fem OL-gull fra Athen. Foto: AFP/Scanpix
SPÅR HISTORIE I BEIJING: Legendariske Mark Spitz (t.h.) vant sju gull under OL i München i 1972. Nå spår han åtte medaljer av edleste valør til fantastiske Michael Phelps (t.v.) under OL i Beijing. Phelps står allerede med fem OL-gull fra Athen. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
- Kommer til å vinne flere gull enn meg