Kommer til Bjerke for å lede hele veien

Kusk Asbjørn Mehla har klare seiersambisjoner med Moe Brage i V65-5.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Asbjørn Mehla kjører hans far Moe Odin inn til triumf etter triumf. I kveld tar Asbjørn Mehla turen til Bjerke for å kjøre Moe Brage. For det meste er det Lars Anvar Kolle som sitter opp bak Moe Brage, men han er fast kusk på Bokli Eld. Det ligger an til duell mellom Moe Brage og Bokli Eld i V65-5. Førstnevnte har vunnet sportrekningen.

- Kommer du til å svare opp Bokli Eld, Asbjørn Mehla?

- Ja, hvis vi klarer. Vi gjør i alle fall et forsøk, og svarer så lenge det går. Jeg ser ikke bort i fra at vi leder løpet fra start til mål, og jeg tar turen til Bjerke først og fremst for å kjøre Moe Brage, forteller Asbjørn Mehla til Dagbladet.no.

- Hva med dine øvrige oppsitt?

- Jeg kjenner ikke til verken Frezia Oak eller Mighty News, dessverre. Det er Moe Brage som er min vinnersjanse.

Kolle er redd det blir dødens

- Det ser ut som om det kan bli en drøy første sving og en tur ut i sporene for Bokli Eld. Jeg er redd vi må gå på utsiden av Moe Brage og det kan bli tungt, sier kusk Lars Anvar Kolle. Det er verdt å høre på ham. Han kjenner begge hestene godt.

- Bokli Eld holder flott form, og jeg føler meg uansett ikke slått på forhånd, skyter han inn.

SATSER ALT PÅ TETEN. Asbjørn Mehla klemmer til og satser på teten med Moe Brage. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SATSER ALT PÅ TETEN. Asbjørn Mehla klemmer til og satser på teten med Moe Brage. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Men det kan bli tøft å slå Moe Brage som er ute på favorittdistansen. Han har utviklet seg mye og får trolig tet. Men jeg har som sagt ambisjoner med Bokli Eld, røper han.

- Hva med dine øvrige oppsitt? Du kusker en lovende treårs-hoppe i V65-1, Joyful Lavec? Du valgte denne fremfor Only Super i løpet?

- Ja, det er en hoppe vi har store ambisjoner med fremover. Hun ble strøket i Skien og har vært litt småsyk etter det. Hun skal definitivt markeres, men det er et outsiderpreg over henne. Only Super vant enkelt sist og skal regnes igjen. Hun hadde mer å gå på sist og vant med øreproppene i.

- Hvilke sjanser har Tegner Rapptus i stallmannsløpet i V65-2?

- Jeg hadde ambisjoner med ham sist, men da ga han seg til slutt. Han er ikke helt borte om formen er bedre. Han gjorde noen fine løp før påske, men har slitt med noen småproblemer etter det. Han kan være forbedret med løp i kroppen og er aktuell for de som garderer litt.

Super Easy slet litt på svingene sist på Klosterskogen selv om han travet et bra løp. Han skal komme bedre til sin rett rundt Bjerke-ovalen. Bør regnes på fire-fem hester.

Lass Fenomen i V65-6 har gjort noen fine løp, men fra spor åtte er vi avhengig av å komme ordentlig inn i løpet. Gjør vi det, tror jeg han kan klare en trippelplass på sin fine kapasitet, avslutter kusk Lars Anvar Kolle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer