Manchester United

Kommer til Norge

Det er store forventninger knyttet til Cristiano Ronaldo & co når Erik ten Hag tar over som Manchester United-sjef sommeren 2022. Generalprøven før kommende Premier League-sesong finner sted på Ullevaal Stadion.

MØTES PÅ NY: Cristiano Ronaldo vil ha møtene med Antoine Griezmann, Geoffrey Kondogbia og Héctor Herrera friskt i minne. Foto: REUTERS/Phil Noble
MØTES PÅ NY: Cristiano Ronaldo vil ha møtene med Antoine Griezmann, Geoffrey Kondogbia og Héctor Herrera friskt i minne. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge nettstedet united.no returnerer Manchester United til Norge denne sommeren.

I slutten av juli setter Erik ten Hags mannskap seg på flyet i retning i Oslo, for å spille kamp mot Atlético Madrid på Ullevaal Stadion klokka 14 lørdag 30. juli.

Dette blir Manchester Uniteds eneste kamp i Europa før den rekordtidlige Premier League-starten 6. august.

Det stjernespekkede mannskapet ankommer Oslo fredag kveld, og forlater hovedstaden umiddelbart etter kampen lørdag.

- Vi gleder oss veldig til å spille kamp i Oslo, og til å se alle Manchester United-supporterne der, sier United-keeper David de Gea til kampens rettighetshaver Viaplay i en pressemelding.

GLEDER SEG: Manchester United-keeper David de Gea. Foto: Pa/NTB
GLEDER SEG: Manchester United-keeper David de Gea. Foto: Pa/NTB Vis mer

- Enestående mulighet

Redaktør i den norske supporterklubben til Manchester United, Dag Langerød, tror det blir mer enn en vanlig treningskamp.

- Det er alltid stas at United kommer til Norge og Skandinavia. At dette også vel blir den eneste kampen i Europa og også er Erik ten Hags generalprøve før ligastarten gjør det bare enda bedre. Det betyr nemlig at det er mer på spill, og at dette trolig blir noe helt annet enn bare en vanlig treningskamp, sier Langerød til Viaplay og fortsetter:

- Her vil det forhåpentligvis være stor kamp om plassene på laget for spillerne, samtidig som det er en enestående mulighet for norske United-supportere til å se «nye United» live, sier han.

NY MANAGER: Manchester Uniteds nye manager Erik ten Hag. Foto: AP/NTB
NY MANAGER: Manchester Uniteds nye manager Erik ten Hag. Foto: AP/NTB Vis mer

Det er ikke bekreftet hvor United skal bo i det knappe døgnet de oppholder seg i Oslo og Norge. Det er heller ikke kjent om laget skal ha en treningsøkt fredag kveld eller lørdag formiddag.

Men det er på ingen måte noen lilleputt de møter i generalprøven før ligastarten. På andre banehalvdel finner de Diego Simeone og hans Atlético Madrid. Det er samme lag som slo United ut av åttedelsfinalene av Champions League denne sesongen.

KOMMER TIL NORGE: Atletico-manager Diego Simeone. Foto: REUTERS/Juan Medina
KOMMER TIL NORGE: Atletico-manager Diego Simeone. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

Solskjær-besøk i 2019

Manchester United har gjort vane ut av å ta en kamp på norsk jord før seriestart. Vi må ikke lenger tilbake enn til 2019 sist gang United var i Norge.

Den gang spilte herrelaget, ledet av Ole Gunnar Solskjær, mot Kristiansund. United vant 1-0 etter scoring av Juan Mata.

For Uniteds kvinnelag var det Vålerenga som sto på motsatt banehalvdel. Den gang scoret blant annet Ajara Njoya hat-trick da Vålerenga smadret United 4-1 på Intility Arena.

Premier League-sesongen 2022/2023 sparkes i gang rekordtidlig. Allerede 6. august er sesongen i gang. Dette er noe grunnet Fotball-VM i Qatar som blir spilt i november/desember.

Atlético Madrid er heller ikke fremmed for Norge. I 2011 var de i Norge for å spille kvalifisering til Europa League mot Strømsgodset. På Marienlyst sikret Adrián López og José Antonio Reyes 2-0-seieren, og 4-1 sammenlagt for Atleti.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer