MØTER ISLAND IGJEN: Norge møter Island i tredje sluttspillkvalifisering på rad. Trekningen av kvalikgruppene til VM i Brasil i 2014 bød forvørig på Kypros, Albania, Sveits og Slovenia, noe som må sies å være en meget god trekning sett med norske øyne.Foto: Erlend Aas / Scanpix
MØTER ISLAND IGJEN: Norge møter Island i tredje sluttspillkvalifisering på rad. Trekningen av kvalikgruppene til VM i Brasil i 2014 bød forvørig på Kypros, Albania, Sveits og Slovenia, noe som må sies å være en meget god trekning sett med norske øyne.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Kommer vi ikke til VM nå, har vi ikke noe der å gjøre

Fotballpresidenten er strålende fornøyd med Island, Kypros, Albania, Sveits og Slovenia som gruppemotstandere i VM-kvaliken.

(Dagbladet): Den ferske fotballpensjonisten Ronaldo fisket førsteseedede Norge opp av bollen på det som må kalles et heldig tidspunkt under trekningen av VM-kvalifiseringsgrupper i Rio de Janeiro som skal avgjøre hvilke 31 nasjoner som kommer til sluttspillet i Brasil i 2014.

Norge havnet nemlig i gruppe med Island, Kypros, Albania, Sveits og Slovenia - en kvalifiseringsvei til VM som må kunne kalles noe i nærheten av en drømmetrekning.

- Hvis vi ikke kommer til VM nå, så har vi ikke noe der å gjøre heller, konstaterer en fornøyd fotballpresident Yngve Hallén overfor Dagbladet.

- Ut i fra mine forhåndstanker rundt seedingen, er trekningen helt optimal. Det er ingen walkover i internasjonal fotball, men jeg er fornøyd, fortsetter fotballpresidenten.

Gode erfaringer Norge har møtt samtlige fem nasjoner i sluttspillkvalifisering tidligere, og er i samme kvaliksgruppe som Island og Kypros til EM i Polen og Ukraina i 2012.

HELDIG HÅND: Fotballikonet Ronaldo hadde en heldig hånd om trekningen sett med norske øyne.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / EVARISTO SA
HELDIG HÅND: Fotballikonet Ronaldo hadde en heldig hånd om trekningen sett med norske øyne.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / EVARISTO SA Vis mer

Norge møtte Albania og Slovenia i kvaliken til EM i 2000 - en kvalifikgruppe Norge vant komfortabelt. Slovenia ble også slått hjemme og borte i VM-kvalifiseringen foran mesterskapet i Tyskland i 2006. Det samme gjorde landslaget sist de var i gruppe med Sveits også. Det var foran VM i 1998.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen fikk i det minste ett ønske oppfylt: Slovenia var det beste han hadde håpet på fra det nest øverste seedingnivået. Han er imidlertid mindre fornøyd med et gjensyn med Island og Kypros, som Norge også møter på Ullevaal i høst.

- Vi ønsket oss Slovenia fra nivå to og det fikk vi. De kjenner vi godt fra før. Sveits fra nivå tre har vi hatt gode resultater mot tidligere. Albania kjenner jeg ikke så godt, men de var i vår pulje under Nils Johan for noen år siden.

- Kypros og Island var vi uheldige med fra de to nederste nivåene, men det trenger ikke å være så dumt. Det er lag som kan ta poeng fra alle og gjør det vanskeligere for våre tøffeste motstandere. Å møte for eksempel San Marino er enkelt, men det er enkelt for de andre lagene også, sier Drillo til fotball.no.

PLUSS OG MINUS: Drillo er fornøyd med Slovenia, men ikke overstadig begeistret for at Norge igjen møter Kypros og Island. Toppfotballsjef Nils Johan Semb (t.h.) mener at landslaget har vært heldige.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
PLUSS OG MINUS: Drillo er fornøyd med Slovenia, men ikke overstadig begeistret for at Norge igjen møter Kypros og Island. Toppfotballsjef Nils Johan Semb (t.h.) mener at landslaget har vært heldige. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Aller helst skulle han sett at Norge havnet sammen med Liechtenstein, Latvia, Litauen, Bosnia og Slovakia.

- Da nivå en skulle trekkes, så håpet jeg på gruppe G. Men sånn alt i alt, så er jeg fornøyd. Det er mer positivt enn negativ. Vi bør absolutt komme blant de to beste lagene her. Noe annet vil være skuffende, sier landslagssjefen.

Fornøyd Semb Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser enda litt lysere på situasjonen enn Drillo.

- Det er lag vi kjenner godt og vet at vi er på høyde med. Godt forbnøyd med Slovenia på nivå to. Jeg tror det kan bli en veldig jevn gruppe fordi mange lag trolig vil ta poeng mot hverandre, sier Semb til Dagbladet.

- Det er en god trekning - en trekning som gir inspirasjon både på kort sikt og lang sikt, konstaterer han.

FORNØYD: Fotballpresident Yngve Hallén er strålende fornøyd med motstanderne Norge møter i den kommende VM-kvalifiseringen.Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORNØYD: Fotballpresident Yngve Hallén er strålende fornøyd med motstanderne Norge møter i den kommende VM-kvalifiseringen.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Kan man kalle det en drømmetrekning?

- Jeg vil ikke trekke det så langt, men det er lag vi normalt gjør det bra mot, sier Semb som spår en spennende kvalik som tar til høsten 2012:

- Sveits, Slovenia og Norge er lagene som peker seg ut. Sveits vil nok bli den største bøygen. Det er en åpen gruppe, men hvor Sveits er en ørliten favoritt, mener toppfotballsjefen.

Europa har 13 plasser i VM-sluttspillet om tre år. De 53 UEFA-nasjonene ble fordelt i ni grupper. Ni gruppevinnere går direkte til VM, mens de åtte beste toerne går til playoff, hvor de fire siste plassene vil være til utdeling.