Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kommisjonen varsler nytt spengstoff

Del to av WADA-rapporten offentliggjøres i dag.

 VARSLER NYE SJOKK:  Lederen av kommisjonen varsler nye sjokk når del to av WADA-rapporten legges frem i dag. Foto: AP / NTB / Scanpix.
VARSLER NYE SJOKK: Lederen av kommisjonen varsler nye sjokk når del to av WADA-rapporten legges frem i dag. Foto: AP / NTB / Scanpix. Vis mer

Torsdag ettermiddag kommer del to av den rystende rapporten om doping i friidrett. Den uavhengige kommisjonen lover sprengstoff.

President i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, er blant dem som svetter foran torsdagens avsløringer. Det samme gjør tidligere og nåværende IAAF-topper. I tillegg har Kenyas friidrettsledere ekstra grunn til skjelve.

Den første delen av rapporten førte til at Russland ble utestengt fra all friidrett på ubestemt tid.

Ifølge lekkasjer nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, vil del to inneholde avsløringer om omfattende korrupsjon i hele systemet — fra nasjonale til internasjonale forbund.
- Svik
- Korrupsjonen var gjennomført i organisasjonen. Det kan ikke bli ignorert eller unnskyldt som om det var noen få enkeltpersoner som handlet på egen hånd, skriver Dick Pound, leder av kommisjonen nedsatt av Verdens antidopingbyrå (WADA), ifølge AP.

- Det kommer til å være en «wow»-faktor. Folk kommer til å spørre hvordan noe slikt kunne skje. Det er et fullstendig svik fra folkene som leder idretten, har Pound tidligere uttalt.
 
15.00 Klokken 15.00 torsdag ettermiddag vil hele rapporten bli offentliggjort. Pound hevder at det som kommer er mer sjokkerende enn det man har vært vitne til i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

- På et vis er dette verre. Dette handler om å påvirke utfallet av konkurransene, om idrettens integritet. Vi har fått se hvordan noen drittsekker har operert, sier han til avisen Times.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media