Kommunen har satt av 1 mill. til gullfeiringen

Brann slo Sandefjord 1-0.

Brann - Sandefjord 1-0(1-0)

(Dagbladet.no): Brann fortsetter gulljakten, uten at det denne gangen var toppscorer Helstad som ledet troppene.

I stedet var det midtstopper Kristjan Ørn Sigurdsson som eide kampen.

Den sterke midtstopperen hamlet opp med alt Sandefjord kunne prøve seg på, og da det trengtes noen ekstra krefter i angrep, var islendingen på plass der også.

Og etter en sliteseieren sier borgermester Herman Friele at Bergen kommune allerede har satt av én million kroner for å feire et tippeligagull.

- Jeg kan love bergenserne en fest de ikke har sett maken til de siste 44 årene. Jeg vet hva en fest er, sier en strålende fornøyd Herman Friele til TV2.

Det har ikke Mjelde sans for.

- Bergen kommune må roe seg ned, det er mange kamper som skal spilles før den tid, sa Brann-sjefen etter kampen.

KJEMPET SEG TIL SEIER: Borteseierløse Sandefjord ga Brann kamp på stadion. Til slutt var det Kristjan Ørn Sigurdsson som satte inn kampen eneste scoring. Foto: SCANPIX
KJEMPET SEG TIL SEIER: Borteseierløse Sandefjord ga Brann kamp på stadion. Til slutt var det Kristjan Ørn Sigurdsson som satte inn kampen eneste scoring. Foto: SCANPIX Vis mer

Jevn kamp

Sandefjord hadde ikke vunnet en bortekamp i årets Tippeliga, og startet defensivt mot, men etter hvert som kampen skred fram, var det langt fra noen overkjøring. Etter 17 minutter var det bare en perfekt timet takling fra Sigurdsson som hindret den gamle Brann-helten Toni Nhleko å komme helt alene med keeper Opdal.

Stupheading

Brann slet med å skape sjanser, og hadde bare noen halvmuligheter før midtstopper Sigurdsson stupheadet inn ledermålet etter en halvtime.

Petter Vaagan Moen ventet på frispark like utenfor boksen, men dommeren lot eksemplarisk Brann få fordel av spillet.

Den benyttet Robbie Winters seg av, og la perfekt inn til den hodesterke midtstopperen, som stupte ballen inn bak Sandefjords debutantkeeper Peter Skov-Jensen.

Den 36-årige dansken ble foretrukket framfor Espen Bugge-Pettersen, og klarte seg bra.

Kjempet som løver

Kommunen har satt av 1  mill. til gullfeiringen

Sandefjord-trener Tor Thodesen var ikke fornøyd med lagets tenning og innsats de første 45 minuttene.

- Jeg savner råskapen og det siste giret. Vi er litt nølende, som vi har vært tidligere på bortebane. Nå må vi trøkke på og komme etter med laget. Det er litt avventende både når vi har ballen og når motstanderne har ballen, sier Tor Thodesen til TV2 i pausen.

Han hadde tydeligvis sagt noen velvalgte ord til spillerne også i pausen, for det tok bare et minutt av andre omgang før Toni Nhleko smalt en ball i tverrliggeren.

Sandefjord jaget som ulver, og kjempet hardt hele kampen, men klarte ikke å komme seg forbi Sigurdsson og co.

- Så lenge du ikke klarer å omsette dette i hard valuta, lever kampen, men vi er bra solide, og slipper ikke til Sandefjord mye, og vi innfrir poengmessig, sier Mjelde, som håper resultatet la press på konkurrentene om gullet.

- Vi legger trykk på de andre, det var det som var målet.

Nærmest en ny scoring var etter hvert Robbie Winters, som skrudde en ball i oversiden av krysset.

IVRIG: Borgermester i Bergen, Herman Friele, sier kommunen allerede har satt av en million kroner til feiringen av seriegull.