Kommunen redder Kongsvinger fra konkurs

Vedtok å bidra med to millioner kroner.

REDDET: Kongsvinger har trolig kvittet seg med konkursspøkelset, etter at formannskapet i kommunen vedtok å bidra med to millioner kroner.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
REDDET: Kongsvinger har trolig kvittet seg med konkursspøkelset, etter at formannskapet i kommunen vedtok å bidra med to millioner kroner.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Kongsvinger er trolig ferdig som tippeligaklubb etter bare én sesong tilbake i øverste divisjon. Gårsdagens tap mot Molde betyr at det er hele seks poeng opp til Hønefoss på kvalikplass med bare fire kamper igjen å spille.

Men klubben kjemper en langt tøffere kamp utenfor banen - en kamp for å redde klubbens eksistens. For tre uker siden erklærte fungerende styreleder Eva Arnseth at KIL var teknisk konkurs, og at det dermed var innført både betalingsstopp og innkjøpsstopp.

Nå virker det imidlertid som om redningen kan være nær etter at formannskapet i Kongsvinger kommune sa, med seks mot to stemmer, ja til å bidra i redningsaksjonen for å unngå konkurs i KIL Toppfotball, melder glomdalen.no mandag kveld.

Kommunens økonomiske bidrag er to millioner kroner.

Pengene gis imidlertid ikke vilkårsløst, og det ligger visse forutsetninger til grunn for den økonomiske støtten.

KIL Toppfotball må enten øke inntektene eller redusere kostnadene i størrelseorden 2.2 millioner kroner, det skal velges et nytt styre og klubbens hovedsponsorer må bidra med én million kroner for å sikre positiv egenkapital, samtidig som de forplikter seg til å videreføre støtten«på samme nivå som de senere år» også i 2011 og 2012, skriver lokalavisen.