Kompany måtte stå over Belgia-trening - blir han klar til Russland-kampen?

Belgia skjelver.

SKADET?: Vincent Kompany har stått over Belgias treninger både torsdag og fredag på grunn av vond lyske. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
SKADET?: Vincent Kompany har stått over Belgias treninger både torsdag og fredag på grunn av vond lyske. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En skade på den belgiske midtstopperen Vincent Kompany får landets fotballfans til å skjelve før Belgias VM-kamp mot Russland søndag kveld.

Kompany måtte stå over Belgias trening både torsdag og fredag på grunn av en vond lyske.

- Vincent følte noe de siste minuttene av kampen mot Algerie og var ikke i stand til å spurte 100 prosent, sier Belgia-trener Marc Wilmots.

Den viktige midtstopperen utgjør sammen med midtstopperkollega Daniel Van Buyten mye av den unge belgiske troppens rutine. Samtidig er Manchester City-spilleren kaptein og organiserer laget på banen.

Kan sikre avansement Et Belgia uten Kompany kan derfor bli kraftig svekket, selv om blant andre Arsenal-spiller Thomas Vermaelen også er i troppen.

- Det går ganske greit. Jeg har hatt et individuelt treningsprogram, og alt går bra, sa Kompany før han trente med laget på Maracaná lørdag.

Med seier over Russland vil Belgia sikre seg avansement fra gruppespillet. Laget håper dermed å få Kompany 100 prosent klar til søndagens kamp.

Mens Belgias startellever i 2-1 seieren over Algerie hadde en gjennomsnittsalder på 25,5 år, var gjennomsnittsalderen på Russlands startellever 28,3 år. Kompanys erfaring vil derfor være sårt trengt i søndagens kamp.

- Russland har mye erfaring. Vi må kontrollere kampen slik vi gjorde mot Algerie. Vi vil ikke endre på spillestilen vår. Det å tape finnes ikke i vår ordbok, sier Wilmots.

Kjenner Russland Belgia-trener Wilmots kan også skaffe seg tiltrengt informasjon om Russland gjennom midtstopper Nicolas Lombaerts, som er med i Belgias tropp. Lombaerts har spilt i russisk fotball siden 2007.

- Fabio Capello terper mye på organisering. Vi må være oppmerksomme på overgangene deres. Russland er derimot ikke særlig fysiske, så vår størrelse burde være en fordel, sier Lombaerts.

Belgia og Russland møtes til kamp søndag i Rio de Janeiro.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer