Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kompany-skade til bekymring for City

Tapte 1-0 i Lisboa etter at kapteinen måtte gi seg.

UT MED SKADE: Vincent Kompany måtte ut med en skade bare sju-åtte minutter ut i Manchester Citys Europa League-møte med Sporting. Foto: SCANPIX
UT MED SKADE: Vincent Kompany måtte ut med en skade bare sju-åtte minutter ut i Manchester Citys Europa League-møte med Sporting. Foto: SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Sporting Lisboa - Manchester City 0-1.

Et småtamt Manchester City-lag tapte og klarte heller ikke å få med seg noe bortemål da de møtte portugisisk motstand i andre Europa League-runde på rad.

Likevel er det neppe utgangspunktet foran returmøtet med Sporting som gir City mest hodebry etter 0-1 tapet på Estádio José Alvalade. Mer bekymringsfullt er det at kaptein Vincent Kompany måtte gå ut med skade bare minutter ut i oppgjøret.

I den grad City har noen svakheter, er det i forsvaret, men belgieren har sammen med keeper Joe Hart stort sett glattet over problemene. De lyseblå går nå inn i et vanskeligere kampprogram samtidig som byrival United er igjennom den tøffeste delen av terminlista.

Ventetid I rotteracet om Premier League-tittelen trengs alle mann til pumpene, og da særlig mannen som er limet i forsvaret.
Manager Roberto Mancini er lettere bekymret over å ha mistet forsvarsbautaen, som har vært blant Premier Leagues beste spillere denne sesongen.

- Han er ikke OK. Han har fått en skade i leggen. Nå må vi vente et par dager, så får vi se hvor ille det er, sier Mancini.

Tamme gjester Kveldens kamp skulle egentlig også være en frikveld for Kompanys faste makker Joleon Lescott, men det ble ingen hvile å snakke om da han måtte i aksjon allerede etter sju-åtte minutter.

GODT UTGANGSPUNKT: Midtstopper Xandao hælsparket inn seiersmålet for SportingFoto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca
GODT UTGANGSPUNKT: Midtstopper Xandao hælsparket inn seiersmålet for SportingFoto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca Vis mer

De engelske serielederene hadde ikke kommet til Lisboa for å ta for mye risiko, og sammenlignet med hvordan de har framstått i hjemlig liga så langt, var det en ganske så tamt det som skjedde offensivt.

Edin Dzeko hadde fått tillit fra start på spissplass, men virket uinspirert og uinteressert, og de største mulighetene i første omgang var det Kolo Touré og Gareth Barry som kom til.

Frekt hælspark Heller ikke Sporting sprudlet offensivt før hvilen, og ble stort sett holdt til avslutninger fra distanse.

Etter pause ble det imidlertid uttelling, og det etter en sjelden feil fra Joe Hart, som ga en farlig retur på en dødball. Den havnet i beina på midtstopper Xandao, som på frekt vis hælsparket ballen i mål.

Like etterpå hadde Ricky van Wolfswinkel all tid i verden til å legge på til 2-0 da Mati Fernandez la ballen de oppskriftsmessige 45 gradene tilbake i feltet, men nederlenderensatte ballen rett på Hart.

Mancini kastet på Samir Nasri og Mario Balotelli mot slutten av kampen i håp om en utligning, men kom ikke nærmere enn et tverrliggertreff fra sistnevnte etter corner.

Dermed vant Sporting 1-0, og har et meget godt utgangspunkt foran returmøtet i Manchester om ei uke.

Atlético Madrid vant 3-1 mot Besiktas, mens Twente vant 1-0 hjemme mot Schalke. Greske Olympiakos har et godt utgangspunkt etter 1-0 borte mot Metalist Kharkiv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling