Kompis-treff til sjøs

Kongens seilvenn blir Frostads lagkamerat.

(Dagbladet.no): Knut Frostad får sin gamle seilerkamerat Marcel van Triest (41) ombord på «Brasil1», i bytte mot Adrienne Cahalan, som er satt på land.

- Marcels fysiske styrke er veldig viktig for laget, sier skipper Torben Graël, som seilte sammen med Marcel van Triest ombord på Knut Frostads «Innovation Kværner» i daværende Whitbread Round The World 1997/98.

Van Triest var også navigatør da svenske «SEB» ble nummer to på etappen mellom Afrika og Australia for fire år siden.

Marcel van Triest er hyret til å seile de samme etappene som Knut Frostad: Fra Afrika til Australia, fra Australia til New Zealand, og fra New Zealand til Brasil.

Vennetreff

- Jeg kjenner både Torben og flere av de andre på «Brasil1». Dette gjør meg trygg på kvaliteten på prosjektet, sier påtroppende navigatør Marcel van Triest.

- Jeg vet at Knut Frostad forsøkte å få Torben Graël til å seile flere etapper med «Innovation Kværner» for åtte år siden. Dessverre lot det seg ikke gjøre fordi Torben hadde lagt andre planer.

Marcel van Triest har også seilt sammen med Knut Frostad før «Innovation Kværner». De to var sammen på båten «Intrum Justitia» for 12 år siden.

Van Triest har også konkurrert mot kong Harald. Nederlenderen er nemlig fast mannskap på spanskekongen Juan Carlos\' team «Bribon». Og de to kongebåtene har møtt hverandre flere ganger i Copa del Ray i Middelhavet.

Møter Kongen

Til sommeren møtes de igjen da kong Harald skal være med i når kongen deltar i konkurranse med sin splitter nye båt. Kongen og hans 13 menn på «Fram XVI» skal være med i «The Breitling MedCup TP52 2006» neste år. Starten går i Italia 22. mai.

Deretter rekker kongen hjem til Norge og Færderseilasen med «Fram XV» eller veteranbåten «Sira», før TP52-cupen fortsetter med tre event i Spania i juli, ett i Athen i august og finale på Ibiza i september neste år. Fram-laget er ett av i alt 32 lag på Transpac-klubbens offisielle nettsider.

GAMLE KJENTE: Marcel van Triest (t.v.) og Knut Frostad sommeren 1996.