Kompisduellen

Liverpool-spillerne har funnet ut hvem Morten Gamst Pedersen er - takket være John Arne Riise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Duoen er nå tilbake i England etter halvannen uke med landslaget. Men Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise ser hverandre igjen allerede i dag, i et 90 minutter langt fiendskap på Anfield.

-  Blir kanskje ikke så mange dueller mellom oss - vi er jo tross alt på hver vår side av banen, påpeker Morten Gamst Pedersen.

Nær kontakt

-  Det er ikke sikkert jeg spiller en gang, sier John Arne Riise, som har startet tre av seks ligakamper.

Landslagets venstrekant vil med andre ord ikke være med på å fyre opp under en norsk profilduell. De to kompisene bor ei drøy halvtime unna hverandre, og har nær kontakt også utenfor landslagsoppholdene. Lenge var det sånn at John Arne Riise var den eneste i Liverpool som visste hvem Morten Gamst Pedersen var.

Blir spurt om Gamst

-  Men nå får jeg stadig spørsmål fra spillerne i Liverpool: Hvem er han egentlig, hvordan er han som type? Morten har virkelig fått seg et navn i Fotball-England, sier Riise til Dagbladet.

-  Han sleit de første seks-sju månedene, men nå har han hatt mange gode kamper. Han tar alle dødballene deres, og er en farlig spiller som kan finne på det ene og det andre utpå der.

Riise tror Gamst kan være moden for enda større lag dersom han fortsetter utviklingen.

-  Ja, det kan fort skje - hvis han fortsetter å prestere over tid.

-  Gleder oss

Gamsten selv tenker lite på framtidige klubbskifter. Han har blikket stivt rettet mot neste kamp, og vet at fotballen snur fort.

-  Det gikk veldig fort da jeg ble Blackburn-spiller, og jeg var lenge utenfor laget før jeg fikk sjansen. Jeg tenker bare på å prestere best mulig hver eneste gang jeg får sjansen, og nå er det i Blackburn, sier han.

-  Hva tenker du om at Liverpool-spillerne har spurt John Arne om deg?

-  Det er morsomt å høre, fordi det vil si at jeg gjør noe bra. Liverpool er et godt lag, ingen tvil om det.

-  Og vi gleder oss til lørdag, sier Riise.

PÅ TV:

Liverpool-Blackburn

Canal+ kl. 15.55

GOD TONE: Liverpool-spiller John Arne Riise og Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen hygger seg sammen på landslaget. I dag møtes de til kamp på Anfield. - Morten har virkelig fått seg et navn i Fotball-England, sier Riise til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer