- Kompiser sluttet å prate med meg

Lillestrømling Nordlie om å ha trent LSKs hatlag.

• Direkte på Dagbladet.no: Lillestrøm - Vålerenga fra kl. 20.00

(Dagbladet.no): Før denne sesongen kom trener Tom Nordlie hjem til Lillestrøm, klubben han vokste opp med.

Men på veien hjemmefra og videre tilbake til start, har han trent mye rart - iallfall til lillestrømling å være.

Blant annet ledet han en periode det som er kveldens motstander, Vålerenga - Lillestrøms hatlag.

- Som lillestrømling, var det litt spesielt å trene Vålerenga. Jeg har også trent Strømmen, som var et annet hatlag for Lillestrøm. Derfor var det noen kompiser som ikke snakket med meg på et par år, sier en smilende Lillestrøm-trener Tom Nordlie til Vålerenga TV.

Tre kamper med poengtap

Nå er han sannsynligvis tilgitt, ettersom han har ledet Lillestrøm med stø hånd i serieåpningen.

Det vil si, i de tre siste kampene har det haltet mer. Først med tap 1-2 for Tromsø 16. mai, så med en heldig uavgjort 1-1 mot Stabæk 28. mai og til slutt det stygge 1-3-tapet for Brann 10. juni.

HJEMME: I dag er det Lillestrøms Åråsen som er Tom Nordlies hjemmearena, men tidligere har han trent både Vålerenga og Strømmen - begge hatlag for LSK. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
HJEMME: I dag er det Lillestrøms Åråsen som er Tom Nordlies hjemmearena, men tidligere har han trent både Vålerenga og Strømmen - begge hatlag for LSK. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Nettopp serieleder Brann ble i går grundig slått av Lyn, som ikke ga seg før det sto 6-0.

Nordlie tror på sin side at Lillestrøm er i god form, og at motstanderen sliter med større press.

- Vi er i bra form. Vålerenga har et større press på seg. Men disse kampene er spesielle. Vålerenga har skapt mange sjanse, men ikke fått uttelling. Det forteller meg at det er et potensial i laget, sier Nordlie til Romerikes Blad.

Han håper å få Simen Brenne spilleklar, men må klare seg uten suspenderte Frode Kipppe og Oliver Occean.

Bolthof klar for krig 

I Vålerenga-leiren er det offensivitet å spore, og etter den elendige sesongåpningen har oslolaget heller ingen annen mulighet enn å slå nedenfra.

Dette har de da også utmerkede muligheter til i det to neste kampene, mot de desidert største erkerivalene Lillestrøm (i dag) og Lyn (på onsdag).

- Vi må begynne å krige skikkelig nå. Kampene mot Lillestrøm og Lyn er spesielle. Det er de kampene som det er viktigst å ikke tape, sier målvakt Øyvind Bolthof til Vålerengas hjemmesider.

- Kompiser sluttet å prate med meg

Vålerenga kan velge fra en komplett spillertropp, og kamptroppen inneholder også kantspilleren Kristian Brix (17) - for første gang i tippeligasammenheng.

MED FOR VIF: Tippeligaens yngste spiller, Kristian Brix (17), er med i Vålerenga-troppen til kampen mot Lillestrøm.